Up2Date, 27 oktober 2013

Up2Date, 27 oktober 2013

De tijd lijkt te vliegen. Het lijkt nog maar gisteren dat de speciale week van Batman begon op GameParty en nu al zitten we aan het einde. Een week gevuld met toffe specials rondom de gevlederde superheld, uiteraard in het teken van de release van Batman: Arkham Origins. De recensie verschijnt later, nu is het tijd om terug te kijken. Wat waren de meest opvallende gebeurtenissen van de afgelopen week?

Need for Speed: Rivals racet de Wii U voorbij
Electronic Arts en de Wii U zijn niet de beste vrienden. Enkele maanden terug bracht de gigant het nieuws naar buiten dat ze geen games meer wilde ontwikkelen voor het platform van Nintendo. De Frostbite Engine, de motor achter zowat elke game die EA in ontwikkeling heeft, wilde maar niet werken op de Wii U. Met het oog op de volgende generatie consoles zou het te veel tijd, werk en geld kosten om games alsnog te downgraden voor de Wii U. Deze week kwam het nieuws naar buiten dat Need for Speed: Rivals ook niet naar de Nintendo-console gaat komen. Dit keer heeft het een hele andere reden. Voorganger Need for Speed: Most Wanted verkocht bizar slecht op het platform. De kosten van deze aangepaste versie wegen niet op tegen de opbrengsten. Wil je toch aan de slag met Need for Speed, dan zul je een andere console of een goede pc in je bezit moeten hebben.

Microsoft toont nieuwe tv-spot
Dat de next-gen consoles eraan zitten te komen zal niemand ontgaan zijn. Hoewel wij de Xbox One nog niet mogen verwelkomen in ons landje, wil Microsoft gaan knallen in de landen waar het apparaat wel volgende maand verschijnt. De campagne rondom de console is dan ook van start gegaan. Zo wil Microsoft de console aan de man brengen door een nieuwe tv spot waarin we bekende namen als Steven Gerrard en Spock (jawel, die van Star Trek) voorbij zien komen. Xbox One, on!

http://www.youtube.com/watch?v=Ie6gu3m2TSU

Dice praat over Battlefield 5
Aankomende week gaat Battlefield 4 dan eindelijk verschijnen. Er zijn miljoenen gamers die aan de slag willen gaan met de nieuwe shooter van Dice om te ervaren of levolution nu ook echt een revolutie gaat brengen. Omdat over een jaar of twee Battlefield 5 alweer in de winkels komt te liggen (uiteraard krijgen we eerst nog een berg DLC voor deeltje vier), is het logisch dat Dice op plekken al bezig is met deze game. Zo vertelde Patrick Bach, een werknemer van Dice, in de New York Times dat Battlefield 5 vooral meer, meer, meer gaat worden. Meer features, meer extra’s, meer vernietigingen. Wij geloven Bach op zijn woord, maar zullen toch nog een behoorlijke tijd moeten wachten op de game. Niet erg, Battlefield 4 is ook tof!

PlayStation: voor de spelers sinds 1995
Niet alleen Microsoft is bezig met de nieuwe console onder de man te brengen, ook Sony laat met trots de PlayStation 4 zien. Deze week verscheen een video waarin we konden zien hoe het merk PlayStation geëvolueerd is door de jaren heen. Sinds 1995 staat er een console van Sony onder de tv. Nu, bijna twintig jaar later, verwelkomen we de vierde. De video geeft je dan ook een korte blik in de geschiedenis van het merk, alsook de geschiedenis van de hoofdstad van Engeland.
PlayStation 4-controller leek op die van de Xbox 360
Voordat een controller in de winkels komt te liggen, zijn er behoorlijk wat verschillende prototypes aan vooraf gegaan. Hoe ligt ‘ie in de hand, kun je overal makkelijk bij? Terug naar de tekentafel! Toshimasa Aoki van Sony’s afdeling product planning liet weten dat de controller voor de PlayStation 4 in een vroeg stadium erg leek op die van de Xbox 360. Uit feedback bleek dat vooral shooterfans meer content waren met de positie van de analoge sticks op bij de Xbox 360. Toch koos Sony voor de bekende layout waarbij de sticks naast elkaar liggen op de controller. “… having the two sticks symmetrical on the left and right sides is kind of in our DNA. The prototype team, myself, and also the management team really felt that having this look is the PlayStation look, and we had to keep that.”

Batmanweek op GameParty!
Natuurlijk moeten we deze speciale week op de site nog even in het zonnetje zetten. De afgelopen week kon je namelijk alles te weten komen over Batman. Geheel in het teken van de release van Batman: Arkham Origins schreven we over de roots van deze serie. De games, de comics die erdoor ontstaan zijn en de mogelijke animatiefilm die zich in het universum af gaat spelen. Ook keken we naar de acteurs die de iconische rol tot leven hebben gebracht. Of het nu gaat over acteurs, stemacteurs of wat dan ook, wij vertelden je wie Batman is. Later keken we naar de films. Zo verscheen woensdag een special waarin we keken naar de eerste drie, terwijl we donderdag ingingen op Batman & Robin en The Dark Knight Trilogy. Daar bleef het echter niet bij. In het verhaal achter het masker gingen we dieper in op de geschiedenis van Batman zelf. De comics, zijn roots. Zijn toppers en diepe dalen. Hetzelfde deden we bij zijn sidekick Robin. Wist je dat er meer dan één Robin bestond? Nu wel! We sloten de week af met Batman’s originele vijanden, een artikel waarin de onbekendere vijanden (die je in Arkham Origins tegen gaat komen) even in de spotlight werden gezet. Een held is maar zo sterk als dat zijn vijanden zijn.

Een turbulente week. De volgende generatie zit eraan te komen, Batman is helemaal hip en een grote stroom aan games gaat onze kant op komen. Zorg ervoor dat je GameParty in de gaten blijft houden. Het is weer die tijd van het jaar!

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.