Up2Date, 3 juni 2018: de E3 is stiekem al begonnen!

Up2Date, 3 juni 2018: de E3 is stiekem al begonnen!

Herinner je je die beurs? De Electronic Entertainment Expo? De beurs waar alle grote titels onthuld werden, we van onze sokken geblazen door de verrassingen en soms, domme, domme dingen. Die beurs, die volgende week gaat beginnen, is eigenlijk stiekem gewoon al bezig. Want jeetje, wat hadden we een feestweek!

Sunset Overdrive gespot voor PC, deel 2 in ontwikkeling?
Een gerucht dat op heel wat gejuich kon rekenen vanuit mij en collega Eefje. Want Sunset Overdrive was een hele toffe game toen ‘ie verscheen op het moment dat de Xbox One uitkwam. Zo fijn dat een vervolg gewoon knetterhard verplicht moet zijn. Maar dat bleef uit. Maar lijkt dat nu te veranderen? Op de Korean Game Ratings Board website is de game verschenen voor de PC. Betekent dit dat de game daadwerkelijk naar Windows 10 gaat komen? En dus, waarom zou Microsoft de game zo laat nog naar dit platform brengen? Geruchten gaan nu dan ook dat de studio tijdens E3 aan gaat kondigen dat Sunset Overdrive 2 in ontwikkeling is voor de Xbox One. Of dit wederom bij Insomniac Games gaat zijn is de vraag. Die zijn momenteel druk bezig met Spider-Man voor PlayStation 4. Dat Microsoft gaat knallen lijkt een zekerheid. Dit kan voor velen meteen de game van de show worden. Volgende week weten we het!

Xbox 360 heeft update gekregen
Om even bij kamp Microsoft te blijven, zeg maar. Dit keer even niet de Xbox One, maar diens voorloper in de spotlight. We hebben het daadwerkelijk over de Xbox 360. Hoewel de console al een hele tijd niet meer gemaakt wordt door Microsoft, is er nog steeds support voor het oude beestje. Zo verscheen er deze week een systeem update voor de console. Deze brengt ‘minor bug fixes and improvements’. Een spannende update is het niet, maar het toont aan dat Microsoft de console niet is vergeten. Het is de eerste update sinds 29 maart 2016. Voor de mensen die het interessant vinden: de PlayStation 3 kreeg op 14 november 2017 een laatste update en de Wii U op 17 juli van dat jaar.

State of Decay 2 had meer dan een miljoen spelers na twee dagen
Oke, het laatste nieuwtje dan dat specifiek voor Microsoft is. Sterker nog, na dit nieuwtje ga ik alleen nog maar spreken over nieuwe games die we op de E3 gaan zien, maar die nu al onthuld zijn. Maar eerst State of Decay 2, de zombiegame die recentelijk is verschenen (en waarvan je hier de review kunt lezen). De game heeft twee dagen na de release haar miljoenste speler mogen verwelkomen. Via Xbox Wire werd dit bekend gemaakt. Ook meldde de ontwikkelaar dat er in die tijd 675 miljoen zombies dood zijn gegaan en er 6 miljoen rotjes zijn gegooid. Daarnaast zijn er 2 miljoen post-apocalyptische boeken in de game gelezen.

Pokémon Lets Go! Pikachu en Let’s Go! Eevee mixen RPG en Pokémon Go op Nintendo Switch
Pokémon: Let’s Go, Pikachu! en Pokémon: Let’s Go, Eevee! stuurt Pokémon fans op een nieuw avontuur in een vertrouwde setting. Deze twee nieuwe spellen zijn gebaseerd op Pokémon Yellow, dat voor het eerst in 1998 in Japan uitgebracht werd op Nintendo’s Game Boy. Ze hebben veel van de intuïtieve spelfuncties waarover spelers in het immens populaire Pokémon GO ook beschikken. Ze zijn bovendien bedoeld voor spelers die hun eerste stappen in de wereld van de Pokémon-videospellen zetten. Trainers begeven zich op een epische tocht in de iconische regio Kanto. In Pokémon: Let’s Go, Pikachu! doen ze dat samen met hun vertrouweling Pikachu en in Pokémon: Let’s Go, Eevee! met Eevee. Ze imponeren door hun gloednieuwe gameplay, waarin optimaal gebruikgemaakt wordt van de unieke mogelijkheden van Nintendo Switch. Zo kun je door met de Joy-Con™-controller te zwaaien Poké Balls gooien om Pokémon te vangen en is er de optie voor familie en vrienden om dankzij de nieuwe twee-speler-modus samen te vechten en op verkenning te gaan. Check gewoon even die trailer. Maar let wel, deze 3 minuten en 19 seconden hebben mij doen besluiten een Switch te kopen. Dus het is een dure trailer. Je bent gewaarschuwd. Oh, en tussen neus en lippen door werd ook nog even bevestigd dat de ‘echte core PRG’ van Pokémon in 2019 verschijnt voor de Switch. Ik zit heel de week al een creditcard tegen mijn scherm te gooien.
Bethesda kondigt Fallout 76 aan
Gewoon even een Fallout droppen, want waarom ook niet? Precies wat Bethesda deze week dus deed. We gaan naar Vault 76. Echter, volgens geruchten draait het niet om een ‘normale Fallout’, maar om een game die online situeert. Een beetje vergelijkbaar met The Elder Scrolls Online, maar dan in het Fallout-universum. Of dit klopt weten we wanneer Bethesda op maandag 11 juni om 4.00 uur in de nacht (onze tijd) haar persconferentie heeft. Zet je wekker!
Pokémon Quest aangekondigd voor Switch en mobile
Van die games die aangekondigd worden en meteen beschikbaar zijn. Tof is dat. Pokémon Quest is ontwikkeld door Game Freak en neemt spelers mee naar het eiland Tumblecube, waar alles met inbegrip van de Pokémon een kubus is. Verken het eiland van noord naar zuid en van oost naar west en ga op zoek naar schatten, vecht met wilde Pokémon, ontdek onbekende gebieden en bereid zelf heerlijke lekkernijen om nieuwe Pokémon voor je team aan te trekken. De beelden doen mij persoonlijk helemaal niets, dat dan weer wel.
Team Sonic Racing scheurt naar je toe deze winter
Ik zei je toch dat er veel games ineens onthuld werden deze week? Snap je het nu? De E3 is stiekem gewoon begonnen! Sega onthulde de gloednieuwe racegame Team Sonic Racing. Deze game van de bekroonde studio Sumo Digital combineert de beste elementen van razendsnelle arcade-races met unieke mogelijkheden om voertuigen aan te passen. Sonic-fans kunnen solo spelen, samenwerken met vrienden in teams of het tegen elkaar opnemen in superspannende races door het hele Sonic-universum. Dat het eerdere deel deze maand via Xbox Games with Gold gratis te downloaden is, is een leuke bonus.
LEGO DC Super-Villains aangekondigd

Jep, we zijn er nog steeds niet. Ook LEGO doet een duit in het zakje. Hoewel The Incredibles nog moet verschijnen, tonen ze gewoon alweer de volgende titel die er aan zit te komen. Na drie keer met de DC Superhelden te hebben gespeeld in de LEGO-games, is het nu aan de slechteriken om de hoofdspelers te zijn. Voor het eerst geeft een LEGO-game spelers de mogelijkheid om hun eigen DC-superschurk te creëren en hiermee te spelen. Hun personage wordt het middelpunt van het verhaal, terwijl ze samenwerken met een verscheidenheid aan iconische schurken in dit hilarische en originele verhaal dat samen met DC is geschreven. LEGO DC Super-Villains is vanaf 17 oktober 2018 verkrijgbaar voor de PlayStation 4, Xbox One, Switch en PC.
Ubisoft kondigt Assassin’s Creed Odyssey aan
Misschien toch wel de grootste verrassing van de week? Een nieuwe Assassin’s Creed, terwijl Origin juist geroemd werd rondom het feit dat Ubisoft de tijd nam voor het spel. En nu, een jaar later, is de volgende er al weer. Tenzij ‘ie natuurlijk dit jaar niet gaat verschijnen. Het enige dat we weten is dat ‘ie speelt in het oude Griekenland. Kijk, mijn interesse is er meteen. Doet me ook bedenken dat ik Origin nog steeds niet gespeeld heb. Ik heb nog even om de schade in te halen, niet waar? Op de E3 gaat Ubi de game echt tonen. Maandag 11 juni, 22.00 onze tijd.

Je merkt dat de E3 er aan zit te komen door al die aankondigingen. Maar ook door de releases. Want die zijn er niet zo veel momenteel. Oke, in de achtergrond zijn we met flink wat reviews bezig, maar die verschijnen volgende week. Waaronder de review van een game waarbij het uitspelen minder lang kost dan het bekijken van bovenstaande trailers. Wel had Daan de mogelijkheid om Detroit: Become Human uitvoerig te testen. En ja, de score die hij aan de game hing laat zien dat de PlayStation een meesterwerkje in de catalogus toe heeft mogen voegen. Over meesterwerkjes gesproken, onze Harmen (een meesterwerk op zich) ging voor het eerst aan de slag met Call of Duty: WWII!. Dat Eefje ook nog even naar Agony keek en de conclusie van haar review diep in de titel van de game verborgen zat, maakte de week af.

Volgende week zijn we er weer. Maar hou je hoed vast, doe je gordel om en sluit de ramen. Want het gaat gebeuren. We zitten in de laatste week tot de E3. Dus we gaan los. Heel erg los. Niet alleen qua lekken, aankondigingen en nieuws uit de industrie, maar ook qua content op GameParty. We pakken de E3 grootster aan dan ooit. Wat denk je van zo’n zestien artikelen voordat de beurs start?! Houd ons vooral in de gaten…

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.