Up2Date, 31 augustus 2014

Up2Date, 31 augustus 2014

Het is bizar hoe snel de tijd gaat. Zo liep ik nog over de Gamescom in Keulen en ineens ben je alweer twee weken verder en schrijf je een Up2Date. Lees je de Up2Date, in jouw geval. Want zeg nu zelf; hoe snel de tijd ook gaat, af en toe hebben we een moment van rust nodig om even op het gemak bij te komen en het belangrijkste nieuws van de laatste dagen te lezen, toch? Dan kan ik je vertellen dat ik dat precies voor je klaar heb staan.Nintendo gooit er nieuwe 3DS-modellen uit

Nintendo toonde deze week uit het niets twee nieuwe modellen van haar 3DS. De New Nintendo 3DS, zoals het apparaat heeft (uiteraard in een kleine en een grotere XL-uitgave), is niet het zoveelste redesign van de handheld. Nee, deze versie brengt daadwerkelijk iets nieuws richting de speler. Zo heb je tijdens het spelen de beschikking over een tweede analoge stick, is de hardware van binnen net wat sterker en kan het apparaatje gebruik maken van NFC. Hierdoor is het mogelijk om in een later stadium te communiceren met de Nintendo-figuurtjes die op de markt gaan verschijnen. Vergelijk het met Skylanders en Disney Infinity, maar dan Nintendo-style. Wanneer we de New Nintendo 3DS kunnen verwachten in ons land is nog maar de vraag.

er zijn geen afbeeldingen gevonden

Destiny is goud
Op negen september gaan velen van ons een prachtige dag tegemoet. Destiny zal dan eindelijk in de winkels te vinden zijn. Het project van Bungie heeft afgelopen week, na jaren ontwikkeling, eindelijk de gouden status verkregen. Iets wat betekend dat het spel helemaal af is en naar de drukker is gegaan om op miljoenen discs te persen. Volgens Bungie betekent dit niet dat de studio klaar is met Destiny in zijn geheel. Om het spel jaren interessant te houden moet er flink wat gebeuren. Uitbreidingen, gratis en betaalde DLC en wie weet wat nog meer…

Mario Kart 8 krijgt eerste echte DLC

Leuk hoor, zo’n downloadbare Mercedes, maar afbreuk aan het spel deed het wel. Nu brengt Nintendo dan ook echt DLC voor Mario Kart 8 die wel in het spel past. Met twee nieuwe pakketten brengt het bedrijf andere favorieten richting de ultieme partygame. Zo is er als eerste het Legend of Zelda X Mario Kart-pakket dat Link, Tanooki-Mario en Cat-Peach als speelbare personages richting het spel brengt. Daarnaast zijn er vier nieuwe voertuigen, waaronder de beruchte Blue Falcon. Ook zijn er acht circuits om te masteren. Naast dit pakket verschijnt ook de Animal Crossing X Mario Kart-DLC waardoor de Dorpsbewoner, Isabelle en Dry Bowser speelbaar worden. Ook hier weer 4 nieuwe voertuigen en 8 circuits. Nintendo en DLC, het is nog even wennen maar de start is bijzonder goed. Wel moeten we nog even wachten op de pakketen. Zelda verschijnt in november, Animal Crossing in 2015.

Doctor Who reist door de tijd in Minecraft
Misschien niet het grooste nieuws van de week, maar als enorme Doctor Who-fan (een Whovian, zoals we onszelf graag noemen), moet ik het toch echt even onder de aandacht brengen. Minecraft heeft op de Xbox 360 al flink wat uitbreidingen met een thema gehad. Denk aan Halo, Mass Effect en vele andere. Nu slaan de ontwikkelaars de handen ineen met de BBC om verschillende pakketten los te laten op de wereld die het universum van Doctor Who in blokjes op gaan breken. Blocktor Who zal in haar eerste pakket vijf Doctors brengen, waaronder de twaalfde die net zijn intrede heeft gedaan in de serie. Ook de Daleks zijn van de partij. Als dat maar goed gaat komen. Exterminaten kun je vanaf september.

er zijn geen afbeeldingen gevonden

Amazon koopt Twitch
De streamingdienst Twitch, die onder andere geïntegreerd zit in de nieuwe generatie consoles, is deze week verkocht aan Amazon. Het bedrijf mocht 970 miljoen dollar betalen voor de website. Eerdere gesprekken over de overname door Google zijn stukgelopen waarna Amazon hier handig op in kon springen. Twitch bestaat sinds juni 2011 en heeft zo’n 45 miljoen gebruikers per maand. Het is haast bizar dat een relatief jonge website voor deze prijs verkocht kan worden. Maar het is duidelijk; het delen van gameplay is belangrijker dan ooit en Twitch is hier momenteel de grootste in. Miljoenen uren worden per maand gestreamed naar de service, miljarden uren zijn al opgenomen. Het kijken naar mensen die gamen is interessant. Amazon heeft hier een mooie aankoop gedaan. Of er door deze aanschaf veel gaat veranderen bij Twitch lijkt ons niet aan de orde te zijn.
Ook op GameParty hebben we de afgelopen week niet stil gezeten. We begonnen de week met de recensie van The Last of Us: Remasted, een game die volgens Eefje nog steeds tranen in je ogen kan brengen. Qua previews brachten we artikelen rondom The Evil Within, vochten we met Skylanders en brachten we een video rondom Batman: Arkham Knight. Lisa deed nog even een duit in het zakje met een verhaal waarom gamers verslaafd zijn in de ogen van de niet-gamer. Een aanrader om eens te lezen.De tijd vliegt, en ook deze Up2Date. Dit was de afgelopen week, dit waren de hoogtepunten. En voor je het weet zijn we zeven dagen verder en brengen we de volgende Up2Date. Een speciale Up2Date aangezien we de aankomende week flink wat nieuws gaan verwachten. Microsoft brengt vrijdag een nieuwe console uit enzo…All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.