Up2Date, 8 maart 2015

Up2Date, 8 maart 2015

Hou je het nog bij? De weken vliegen voorbij! Het is inmiddels gewoon alweer zondag. Zondag, nu al! Ongelooflijk. Je weet wat dat kan betekenen; het is tijd voor de nieuwe Up2Date. Zoals je van ons gewend bent zetten we wederom alle belangrijkste nieuwtjes van de afgelopen week voor je op een rij.

Rock Band 4 komt naar PS4 en Xbox One
Ja, jaren geleden waren ook wij helemaal klaar met de manier waarop games als Guitar Hero en Rock Band ons door de neus gedrukt werden. Het hele ‘been there, done that’-idee bleef boven drijven. Niet gek ook, het leek op een gegeven moment haast alsof er elke maand een nieuw deel verscheen. Maar toen werd het stil, heel stil. We zijn inmiddels vijf jaar verder (vijf jaar, waar blijft de tijd?!) en ontwikkelaar Harmonix heeft aangegeven dat er een nieuwe Rock Band in het verschiet ligt. Het vierde deel zal verschijnen op de PlayStation 4 en Xbox One en zal meteen ook het laatste deel voor deze generatie consoles zijn. De ontwikkelaar heeft het plan om het spel uit te blijven breiden middels DLC, in plaats van dat we steeds een nieuw spel moeten kopen. Tof feitje; je oude instrumenten zullen gewoon werken, al komen er uiteraard nieuwe. Evenals je oude muziek, die is gewoon opnieuw te importeren.

Metal Gear Solid V: The Phantom Pain krijgt datum en Collector’s Edition
Misschien ben je net zo’n grote fan van de Metal Gear-franchise als de schrijver van dit stuk. Mocht dat het geval zijn, dan staat er vast een grote rode cirkel in je agenda rondom de datum van 1 september. Vanaf dan is het nieuwe meesterwerk van Hideo Kojima te spelen. Ook heeft de goede man laten weten dat er speciale edities van het spel gaan verschijnen. Zo krijg je naast de game een replica van Snake’s bionic arm, een blu-ray met een uitgebreide behind the scenes en een plattegrond van de spelwereld. Uiteraard aangevuld met toffe in-game extra’s. De Day One editie brengt ook leuke content. De volledige lijst vind je hier.

er zijn geen afbeeldingen gevonden

VR-bril van Sony komt in 2016
We weten allemaal dat Sony een VR-bril uit gaat brengen voor de PlayStation 4. De vraag is alleen wanneer. Aangezien afgelopen week de GDC was, een evenement waar veel hardware aan de wereld getoond wordt, lijkt het erop dat we een gedeeltelijk antwoord hebben gekregen. De bril zal in de eerste helft van 2016 te koop zijn. Het nieuwe prototype dat getoond werd heeft een uitschuifbaar display gekregen, een Full HD oled display van 5,7 inch en het beeld kan ververst worden met 120 beelden per seconde. Dat is ook de maximale beeldverversing die de PlayStation 4 kan leveren.

Unreal Tournament nu beschikbaar
Ja, de fragger in mij werd heel blij toen ik deze week las dat Unreal Tournament te spelen is. Ontwikkelaar Epic heeft de nieuwe Unreal Engine volledig gratis vrijgegeven met daarbij een vroege versie van Unreal Tournament. Via deze link is het spel te downloaden. Het spel is nog niet af, de community zal zich nog hard over de game moeten buigen. Maar geloof ons, dit brengt al een grote glimlach op je gezicht. Mits je tien jaar geleden al blij kon worden met games als ‘UT2003’.

Wolfenstein: The Old Blood aangekondigd
Vanaf 5 mei kun je aan de slag met een nieuwe Wolfenstein. Na het succesvolle Wolfenstein: The New Order brengt de ontwikkelaar achter deze game nu een standalone uitbreiding voor PlayStation 4, Xbox One en PC. Je hebt de originele game dus niet nodig om dit nieuwe verhaal te spelen. In de prequel (het spel speelt zich voor The New Order af) speel je uiteraard opnieuw met BJ Blazkowicz, dit keer in 1946. Je doorloopt nieuwe verhalen die naadloos aan zullen sluiten bij dat wat je eerder al hebt kunnen spelen. Zo ga je in het eerste deel van het spel Castle Wolfenstein infiltreren om informatie te stelen, terwijl je later naar Wolfburg moet om een Nazi archeoloog te stoppen voordat hij een duister kwaad op de wereld los laat. Klikt ons als een leuke 5 mei dit jaar.
Cross-buy en cross-play tussen Windows 10 en Xbox One
Had je ooit gedacht dat we warm zouden lopen bij een nieuwe Windows? Nee, wij ook niet. Maar toch lijkt het te gebeuren. De Xbox One krijgt een prominente plek in het besturingssysteem (en Windows 10 zal ook naar de Xbox One komen). Deze week vertelde Phil Spencer, hoofd van de Xbox-afdeling, dat Windows 10 de optie voor cross-buy gaat ondersteunen. Dit zorgt er dus voor dat je een game maar één keer hoeft te kopen om hem op je PC, alsook op je Xbox One te kunnen spelen. Hetzelfde zal gelden voor DLC. Ook gaat Windows 10 cross-play ondersteunen, iets wat er op zijn beurt weer voor zorgt dat je Xbox One-gamers het online kunnen opnemen tegen spelers op de PC. Top!

De afgelopen week hebben we je best wel wat content voor mogen schotelen. Zo schreven we behoorlijk wat nieuws (meer dan dat je in deze Up2Date terug gaat vinden!), maar stonden er ook enkele artikelen voor je klaar. Robin vroeg zich hardop af waarom de Amiibo’s zo’n grote hit zijn en besprak Harmen een heuse Virtual Reality-bril van Samsung! Kevin bracht je compleet op de hoogte van zijn strategische achtergrond met de review van Total War: Attila. En weet je wat? Volgende week gaan we gewoon weer knallen.

Het was een interessante week. Unreal Tournament, Metal Gear Solid, Wolfenstein… het zijn niet de minste titels. Het lijkt er een beetje op dat de komkommertijd redelijk op zijn einde loopt. En dat juichen we toe want volgende week moeten we weer een Up2Date zien te vullen uiteraard. Tot dan!

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.