Up2Date, 9 februari 2014

Up2Date, 9 februari 2014

Tijd om iedereen weer eventjes bij de les te houden over een week die in het teken stond van misverstanden, grappenmakers, korte speelduren en analisten. Dat en de introductie van een nieuw onderdeel moeten van deze Up2Date een feest voor de zintuigen maken.

Werkt Disney aan een nieuwe Infinity?
Zijn er priesters die net iets te graag kinderen zien? De vraag stellen is ze soms gewoon beantwoorden. Disney Infinite, het antwoord van de grote muis op Skylanders, was een kassucces en een opvolger kan dus niet lang meer op zich laten wachten. Bronnen binnen het bedrijf hebben aan krant Wall Street Journal gemeld dat Disney zomaar eventjes met twee versies van Infinity bezig is, wwntje die het universum van Marvel gebruikt en eentje die zich focust op Star Wars. Ka-ching!!! Dat de grote bergen cash die dit moet gaan opleveren hoogst welkom zijn voor Disney blijkt wel uit het nieuws dat de gamestudio reeds jaren verlieslatend was en dat er vooral binnen de tak die instaat voor social gaming honderden banen op de helling staan.

Murdered: Soul Suspect ook naar PlayStation 4 en Xbox One
Probeer je lach in te houden, maar toen het nieuws deze week bekend raakte dat deze game ook naar de PlayStation 4 en Xbox One komt, kwam ik even uit de lucht vallen. Ik dacht toch echt wel na het zien van gameplay een hele tijd geleden dat dit altijd al een game voor de volgende generatie was. Niet dus. Murdered: Soul Suspect zal op alle huidige systemen verschijnen die een cijfer in hun naam hebben, maar zal er op de vier en de One gewoon nog iets strakker uitzien. Vooral geesten zullen dankzij extra speciale effecten er beter uit gaan zien op de nieuwste systemen. Ik ben vooral benieuwd of de makers van het dodelijk saaie Dark Void eindelijk de topper kunnen afleveren die ze in zich hebben.

Analist vreest voor Call of Duty, kijkt uit naar Destiny
Zijn spelers Call of Duty-moe? Na iets van een zeven games in evenveel jaar die dezelfde formule volgen zou dat wel eens erg goed kunnen. Ghosts verkocht uiteraard wel nog miljoenen, maar ik neem aan dat ik niet de enige speelster was die er erg snel op uitgekeken was omdat het voelde alsof ik een déjà vu aan het spelen was. Tijd voor iets nieuws dus op de volgende generatie. Destiny zou effectief wel eens die revolutionaire nieuwe speler op de markt kunnen zijn. In een periode waarin veel gamers een nieuw systeem gekocht hebben komt Bungie daadwerkelijk met een relatief fris concept wat multiplayer op console betreft, en dat zou Call of Duty wel eens pijn kunnen doen. Aan de andere kant ga ik er echter ook van uit dat er bij Activision geluisterd werd naar de kritiek die Ghosts kreeg, en zou het zomaar even kunnen dat het jonge Sledgehammer in hun eerste eigen Call of Duty ook wat aan de formule gaat tweaken. Boeiende tijden in het vooruitzicht voor shooter-fans, dat is zeker.

Metal Gear Solid 5: Ground Zeroes is bijzonder kort
Het hoofdverhaal van de nieuwe Metal Gear Solid-proloog valt uit te spelen in twee uur. Twee uur! Ik heb vrijpartijen gehad afgelopen maand die langer duurden dan dat. Is het correct om de prijs van een budgetgame te vragen voor iets dat klinkt als een veredelde demo? Ook Dead Rising 2 had indertijd een korte downloadbare proloog van enkele uurtjes (en die kostte je nog geen vijf euro). en het tankerlevel dat fungeerde als uitgebreide proloog op Metal Gear Solid 2 was effectief een demo. Worden fans met Ground Zeroes een beetje genaaid? Volgens Kojima in elk geval niet. Hideo nuanceert het nieuwtje namelijk door aan te geven dat Ground Zeroes een open spelwereld heeft waarin je zelf je tempo kan bepalen en dat er heel wat zij-opdrachten te doen zijn die de speelduur behoorlijk uitbreiden. Een toekomstige review om naar uit te kijken, dat is zeker.

Trademark ‘Watch_Dogs’ weer in handen van Ubisoft
De grap van de week kwam uit kamp Ubisoft. Het nieuws dat de uitgever het label en alle bijbehorende rechten rond Watch_Dogs had opgegeven zette internetfora weer eens in lichterlaaie. Winkels werden paniekerig opgebeld en sommigen geloofden werkelijk al dat Ubisoft het project enkele maanden voor release in de vuilnisbak had gekieperd. Met die gekke Fransozen weet je het nooit uiteraard. Gelukkig werd al snel duidelijk dat een anonieme grappenmaker zich had uitgegeven voor Yves Guillemot om de rechten te laten vallen. Nu het hardnekkige gerucht dat Watch_Dogs de Nintendo Wii U laat vallen lijkt te gaan kloppen moet er bij dat bureau toch een belletje gaan rinkelen zijn toen de anonieme man zich identificeerde met it’s a me, Yves Guillemot, toch? In elk geval kwam het bedrog aan het licht, zijn de correcte handtekeningen weer gezet, en is er uiteindelijk geen vuiltje aan de lucht.

Pachter: PlayStation Now is een lachertje
Fuck Michael Pachter. Ik weet dat de Wedbush Morgan-analist veel fans heeft op het web, maar op mij komt hij over als een chimpansee die constant met stront aan het gooien is in de hoop dat er iets van blijft plakken. Zijn nieuwste pareltje is het preventief afschieten van de PlayStation Now-service omdat geen enkele uitgever zijn games die jonger dan twee jaar zijn zou willen onderbrengen in een dienst die spellen aanbiedt in een verhuurservice. In wie gaan we het meeste geloof stoppen? In een analist die in 2009 beweerde dat de Xbox 360 en PlayStation 3 geen opvolgers zouden krijgen en die drie jaar na elkaar verkeerd naar de releasedatum van GTA V zat te gissen, of Sony, dat met het succes van PlayStation Plus al bewezen heeft dat een verhuurservice wel kan werken? Geef die vent een banaan.

Nieuw vanaf deze week is dat we ook eventjes de allerbelangrijkste artikelen onder de aandacht brengen. Uiteraard is ALLES het lezen meer dan waard op GameParty, maar als ik dan toch een selectie moet maken van de must read’s van de voorbije week, dan….

Vind ik dat je sowieso mijn artikel De onontgonnen parels van de budgetbak moet lezen, ik geef toe dat de cheesy titel beetje als een foute avonturenroman klinkt, maar inhoudelijk worden enkele van de leukste budgetbaktoppers onder de aandacht genomen. Max leverde met Dying Light en Dark Souls II enkele previews af. Ik leid eruit af dat Souls II wederom te hoog gegrepen zal worden voor me, maar dat Dying Light de spannendste zombiegame in jaren kan worden.

Ook aan racegames geen gebrek deze week op GameParty. Met The Crew en Driveclub nam Fabiano eventjes enkele van de grootste aankomende toppers in het genre onder de loep, en ook Robin liet het octaan branden met het hardcore Project CARS. Tenslotte kunnen we uiteraard ook niet om Auke’s column heen waarin hij deze week een ode ten beste geeft aan de Tails tot zijn Sonic: zijn vrouw. Wat zeg je? Sonic en Tails zijn geen koppel? Juist ja, en Knuckles zit niet aan de steroïden zeker?

Wat zal de aankomende week brengen? Valentijn!! Krijgen we romantische verhalen uit de gamesindustrie? Zullen Sonic en Tails zich naar aanleiding van de winterspelen outen als koppel en vervolgens naar een Russische goelag verbannen worden? Zullen ze de Watch_Dogs-grappenmaker te pakken krijgen of krijgen we het nieuws op ons dak dat het trademark voor Wolfenstein in de prullenbak ligt? Je leest het in elk geval op GameParty.

Iedere gamesite heeft die ene toffe, lieve meid nodig die te porren valt voor de schattige platformgames. Hier bij GameParty moeten we het echter nog steeds met Eefje stellen. Een inktzwart gevoel voor humor, ietwat van een grote bek en een voorliefde voor de meest gewelddadige games die je kan bedenken. Dat is Eefje in een notendop.