Verslag E3 2014 Nintendo Digital Event

Verslag E3 2014 Nintendo Digital Event

Last but not least, is het gezegde. Nintendo had dit jaar de ‘eer’ om als laatste hun persconferentie te houden. Hoewel, persconferentie is misschien niet het goede woord. Nintendo koos ervoor om een Digital Event dat net iets meer dan 30 minuten duurde te houden. Hoe pakt dat uit? Is Nintendo nu echt last, maar ook least?

We begonnen de presentatie van Nintendo in ieder geval met een van de sterkhouders. Nu Mario Kart 8 is uitgekomen is Super Smash Bros. voor de Nintendo 3DS en de Wii U dé belangrijkste troef voor Nintendo dit jaar. Onze grote vriend Reggie Fills Aime nam het in ieder geval op tegen Iwata. Dat namen ze nogal letterlijk, aangezien ze hierbij gebruik maakten van hun Mii’s. Het mag dus duidelijk zijn: Mii’s zijn speelbaar in de nieuwe Smash Bros. Er zijn verschillende soorten Mii’s met verschillende soorten aanvallen. Speciale aandacht was er voor de 3DS-versie van Super Smash Bros. We zagen een hoop gameplay en kregen bovendien een releasedatum. Waar we eigenlijk rekenden op zomer 2014, werd het 3 oktober 2014. De Wii U-versie staat nog steeds op ‘Holiday 2014’. Nintendo had als afsluiter nog een verrassing in petto wat betreft Super Smash Bros. Palutena, een godin uit Kid Icarus betreedt namelijk ook het slagveld. Niet de klapper waarop we gehoopt hadden, eerder een leuke verrassing.

https://www.youtube.com/watch?v=Z8hIvMgWgaw

Eerder was al bekend dat Nintendo met een eigen soort Skylanders zou komen, en tijdens de persconferentie debuteerde Amiibo. Amiibo is een collectie figuurtjes als Mario, Samus en Link. Zet je het figuurtje op de GamePad van de Wii U, dan komt het figuurtje tot leven. De eerste game die dit gaat ondersteunen is Super Smash Bros., maar ook Mario Kart 8 en andere titels moeten dit op den duur gaan ondersteunen. Nieuws was er ook voor de Yoshi-fans. Nintendo komt namelijk met Yoshi’s Woolly World. Dit is een platformgame die eruit ziet alsof je oma eens even flink heeft lopen breien. Deze platformer verschijnt in 2015 en zal bovendien een co-op modus bevatten!

Als we het dan toch over nieuwe games voor de Wii U hebben: Captain Toad: Treasure Tracker. Het zal je niet verbazen dat deze game Toad in de hoofdrol heeft, en dat onze paddenstoelenvriend hierin op avontuur gaat. De eerste trailer is inmiddels ook verschenen en het lijkt een platformgame te worden. De levels doen denken aan de Toad-levels uit Super Mario 3D World. In deze levels draaide het onder andere om goede timing en was het van belang om de wereld zo te draaien dat je de vijanden goed zag. Release is ‘Holiday 2014’.

Dan de titel waar eigenlijk iedereen op zat te wachten: de nieuwe Legend of Zelda! Deze zal in ieder geval een open wereld bevatten en in 2015 verschijnen. We hebben ook al een glimp kunnen zien van de nieuwe grafische stijl. Het lijkt een beetje de kant van the Wind Waker op te gaan, hoewel er wel iets meer detail in zit. Wat dat betreft moet je toch maar even zelf naar de trailer kijken! Een andere trailer die het kijken waard is, is de nieuwe trailer van de remake van Pokémon Ruby en Sapphire. Hieruit werd in ieder geval duidelijk dat de Mega Evolutions weer zullen terugkeren en dat de grafische stijl hetzelfde zal zijn als Pokémon X en Y. Ik kan in ieder geval niet meer wachten om terug te keren naar Hoenn!

Dan een hoop fanservice voor de gamers. Allereerst is daar Bayonetta 2. Als je Bayonetta 2 koopt krijg je gratis het eerste deel erbij! Bovendien zagen we een trailer voor het tweede deel. In deze trailer zagen we onder andere dat de sexy heks ook wat Nintendo-kleren aan kan trekken! Volgende titel: Hyrule Warriors! Dynasty Warriors goes Hyrule, en jij als speler kan aan de slag met Zelda en Link. Als je met zijn tweeën speelt kun je ook nog eens goed gebruikmaken van de GamePad. De ene speler kijkt namelijk op de televisie, terwijl de andere speler op de GamePad kijkt! Zo hoort co-op te zijn op de Wii U! Een andere game die is aangekondigd is Xenoblade Chronicles X. De game komt uit in 2015 en heeft ook een trailer gekregen op de E3.

Dan weer terug naar Nintendo zelf! Kirby mag weer eens opdraven en komt ook richting de Wii U. Kirby and the Rainbow Curse zit weer vol met kleurtjes, en jij mag weer regenboogjes tekenen om het allemaal in goede banen te leiden. We hebben gezien dat het op het touchscreen van de DS werkt, dus we gaan er eigenlijk wel vanuit dat het ook op de Wii U gaat werken. We hebben voor de E3 al wat geruchten gehoord over Mario Maker, en deze kwam dan ook uit de koker van Nintendo tijdens de video. We kunnen zelf Mario-levels maken, zowel in de klassieke 8-bit stijl als in de stijl van New Super Mario Bros. U! Nintendo gaat ook nog eens online met Splatoon, een shooter die voornamelijk om verf draait. In 2015 kun je aan de slag met verf, tot die tijd kun je de trailer bekijken en je mentaal voorbereiden. Het ziet er namelijk oprecht erg leuk uit.

Het is me een beetje een raadsel waarom Nintendo het niet tijdens het Digital Event heeft gedaan, maar vlak nadat de video was afgelopen (en Reggie wel had aangekondigd dat er nog meer van de beurs zou komen), kregen we nog twee aankondigingen. Mario Party 10 is een leuke extra, maar het werd pas echt interessant bij de laatste titel. Star Fox komt namelijk in 2015 ook naar de Wii U, samen met twee andere projecten van Miyamoto. In Star Fox gebruik je in ieder geval de GamePad om in first-person view vanuit de cockpit van de Arwing te vliegen! Tot zover Nintendo, maar het is dus nog maar even afwachten wat voor een verrassingen the Big N nog heeft op de beurs!

Stond aan de babywieg van GameParty en is verantwoordelijk voor de gehele website. Noem het de grote eindbaas.