Vrijdagavond Gameavond: Game Over

Vrijdagavond Gameavond: Game Over

Aan alle goeie dingen komt een eind. Kijk naar Breaking Bad. Seinfeld. Het heengaan van Jezus Christus. Dat Seven Up-Ice Cola niet meer gemaakt wordt, damn dat was echt lekker! Of de borstverkleining van Jenna Jameson, damn zij was echt lekker! Recentelijk hoorden we zelfs dat er misschien een einde komt aan Wolverine (Marvel kondigde een nieuwe comic aan, met de naam: The Death of Wolverine). Maar misschien wel het ergste: het einde van deze column welke ik met plezier al meer dan twee jaar schrijf. De tijd om een nieuwe weg in te slaan is aangebroken.

Laat ik duidelijk zijn, ik ga zelf namelijk niet weg. Nee, ik blijf jullie nog lekker lastig vallen met mijn columns. Maar het zal binnenkort wel in een ander jasje gestoken worden. We maken momenteel sowieso flink wat veranderingen mee binnen Gameparty. De site groeit en dat hebben we aan jullie te danken. De hoeveelheid tijd die we zelf ook in de vernieuwing van de site hebben gestoken telt uiteraard ook mee, maar jullie hebben daar altijd het laatste woord in. En we merken dat dat woord de laatste tijd erg positief is. Bedankt dus daarvoor! Ook hebben we binnen een half jaar tijd maar liefst drie nieuwe mensen op de redactie mogen verwelkomen, we zijn met videoreviews begonnen en er staat steeds meer videocontent op de site. Op de achtergrond word er gewerkt aan livestreams en links naar persoonlijke YouTube-pagina’s van de redacteuren. Genoeg in de pijpleiding dus.

In het kader van deze vernieuwingen, nu dan ook het einde van deze column. De Vrijdagavond Gameavond column is ontstaan uit een maandelijkse gameavond die ik ooit met collega-redacteur Jan Haak heb geïnitieerd. Het begon met een gezamenlijke interesse voor de Call of Duty franchise, zo’n kleine 5 jaar geleden. Modern Warfare 2 was net uitgebracht en na het al samen hebben gespeeld van World at War (waar je nog in tanks kon rijden, fuck ja!) waren onze kwaliteiten nagenoeg gelijk. Dit spoorde ons aan om in Modern Warfare 2 samen de tien levels van Prestige te behalen. Holy shit, wat hebben we die game kapot gespeeld zeg. We speelden niet alleen maar Call of Duty, maar bijvoorbeeld ook FIFA en GRID. Met FIFA kon ik nog wel eens van Jan winnen, maar in GRID werd ik door hem finaal kapot gereden. Gaf hem een race-game en hij veranderde in een fucking gaming-machine, die Jan Haak.

er zijn geen afbeeldingen gevonden

Maandelijks hielden we deze Vrijdagavond Gameavonden, 4 jaar lang. Het laatste jaar is het wat minder geworden vanwege mijn gezinsuitbreiding en zijn verhuizing uit het ouderlijk huis. Desalniettemin proberen we nog steeds maandelijks af te spreken, maar word het lastiger om dit ook concreet te maken. Mede om deze reden heb ik besloten om mijn column te stoppen. De inspiratie is nog wel aanwezig, maar veel minder dan het was. Ach, we hebben mooie tijden gehad. Avonden die we begonnen toen de zon nog net niet onder was en eindigden wanneer de zon de volgende dag weer opkwam. Of toen we enorm uitkeken naar Black Ops, allebei de Hardened Editions hadden besteld, de game twee keer hebben gespeeld, en daarna nooit meer hebben aangeraakt. Of toen we werden afgeslacht in Gun Game door Jan zijn vriendin, waarna we aan elkaar hadden beloofd dit nooit aan iemand te vertellen…

Ik heb natuurlijk niet alleen maar goede herinneringen aan de avonden zelf, maar ook aan mijn columns. Dankzij jullie stonden mijn columns vaak in de top 3 van meest gelezen artikelen op onze site. Het is zo vet om te zien dat jullie daarvoor hebben gezorgd. Ik hoop dat ook van harte dat mijn nieuwe serie (die volgende maand van start gaat) net zo goed ontvangen gaat worden. Het zal een heel ander concept zijn, maar wel met soortgelijk perspectief op mijn persoonlijke leven. Nogmaals: hartstikke bedankt voor het lezen van mijn columns! Laat volgende maand vooral weten wat jullie er van vinden. Jullie stem bepaalt het succes.

Één keer per maand verscheen “vrijdagavond gameavond”, een column van Auke van Leersum. Hierin omschreef deze gamende vader van twee kinderen op geheel eigen wijze zijn zoektocht naar de perfecte balans van de hectiek van de huidige gamewereld in de hectiek van zijn gezinsleven.

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.