Halo Wars 2 krijgt game chat transcription

Halo Wars 2

PC Xbox One
9

Geweldig

5.2

User Avg

Halo Wars 2 krijgt game chat transcription

Halo Wars 2 krijgt game chat transcription

Dit soort nieuws maakt ons blij. Microsoft heeft aangekondigd dat het bezig is met het testen van een nieuwe functie op Xbox One en PC genaamd game chat transcription. Deze functie zorgt ervoor dat gesproken woorden (door een headset bijvoorbeeld) als tekst op het scherm komen te staan. Ook kan tekst op het scherm omgezet worden naar gesproken woorden. Een briljante toevoeging bijvoorbeeld voor mensen die graag online gamen, maar doof zijn. Eindelijk kunnen ze lezen wat het team roept in de chat.

‘Speech-to-text’ zorgt er dus voor dat alle communicatie die normaal via stem gedaan wordt in het spel te zien zal zijn als text. Zonder vertragingen, gewoon in real-time. Noem het een soort ondertiteling voor mensen in je party. Via ‘Text-to-speech’ kan text die je zelf intypt uitgesproken worden richting andere spelers. Momenteel is de functie alleen beschikbaar in Halo Wars 2, alwaar Microsoft dus duidelijk een pilot aan het draaien is voor deze feature. Het doel is om dit in meer games beschikbaar te maken.

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.