Up2Date, 1 juli 2018: Halo krijgt ein-de-lijk zijn tv-serie!

Up2Date, 1 juli 2018: Halo krijgt ein-de-lijk zijn tv-serie!

Zomerse temperaturen, zonovergoten avonden. Wat een heerlijk weer is het! Eerlijk is eerlijk: ook bij GameParty lag de focus afgelopen week misschien iets meer op het mooie weer, maar dat betekent natuurlijk niet dat er niks gebeurd is op het gebied van gamenieuws. Zoals elke week praten we je weer helemaal bij in deze splinternieuwe Up2Date!

CoD WWII United Front DLC krijgt trailer
Nog even kunnen we ervan genieten: de terugkeer van Call of Duty naar de Tweede Wereldoorlog. Als een kind zo blij was ik toen de aankondiging van deze game gedaan werd en hoewel niet geheel verrast, was ik toch wel een beetje teleurgesteld dat we dit jaar weer ‘gewoon’ Black Ops 4 krijgen. Maar goed, eerst krijgen we de derde DLC van WWII nog, en daar is afgelopen week de nodige informatie begeleid met nieuwe beelden van vrijgegeven. Er komt een nieuwe War Mode-missie die zich afspeelt in Noord-Afrika en verdeeld over drie nieuwe multiplayermaps kan je deel uit gaan maken van de opmars van de geallieerden naar Berlijn. Voor de liefhebbers van de Zombie-mode is er ook goed nieuws: The Tortured Path komt beschikbaar, een nieuw zombie-verhaal om te doorkruisen. Check de nieuwe footage hieronder!
Mario Kart 8 Deluxe nu ook te besturen met Nintendo Labo
Tussen de onthulling en release van Nintendo Labo leek de nieuwe vinding van het Japanse bedrijf niet te stuiten, overal doken nieuws en beelden van de kartonnen bouwpakketten op. De laatste tijd was het echter wat stil. We hebben geen aankondigingen van nieuwe Toy-Con pakketten gehad, ook niet tijdens de E3. Zal ongetwijfeld nog wel komen, want wie bang was dat Nintendo haar nieuwste creatie een beetje uit het oog aan het verliezen was: geen angst! Door middel van een gratis update kan je sinds afgelopen week in Mario Kart 8 Deluxe gebruikmaken van de Toy-Con-motor! Wanneer je in het bezit bent van het eerste mixpakket is het mogelijk om je Switch in de motor te schuiven (of alleen de Joy-Con) en zo de game te spelen! Volgens Nintendo zullen er meer bestaande games volgen die geupdatet worden met Labo-ondersteuning. Wij zijn benieuwd!

Gratis trial van Unravel Two nu beschikbaar
De eerste Unravel was een grote verrassing. Dat een indiegame als deze uit de keuken van EA kwam was destijds vrij opmerkelijk te noemen, aangezien de ontwikkelaar tot dan toe vooral voor grootschalige producties ging. De lancering van het tweede deel in de franchise tijdens de afgelopen E3 was iets wat ik persoonlijk ook niet aan had zien komen, maar meer van dit soort games spelen is alleen maar positief. Nog positiever is dat het sinds afgelopen week mogelijk is om de game gratis te proberen op zowel PC als PS4 en Xbox One. Je kunt in je eentje of in coöp de eerste twee hoofdstukken van het spel spelen tot een maximale speelduur van tien uur.

World of Tanks: Mercenaries uitgebreid getoond in launchtrailer
Het succes dat World of Tanks heet blijft maar door denderen. De game blijft onverminderd populair, mede doordat er regelmatig nieuwe content voor verschijnt. In de vorm van Mercenaries ontvangt de game haar meest uitgebreide update tot nu toe. Hierin duikt de game in een wereld met een alternatieve realiteit vanwege een verandering in de geschiedenis. Oneindige oorlogen hebben de wereld beschadigd en in het resterende vacuüm van macht (die achter is gebleven door destabilisatie van globale machten) vechten soldaten en burgers nu voor zichzelf. Iedereen kan zijn eigen held spelen en anderen uitnodigen om mee te vechten. Net als de volledige basisgame is ook Mercenaries uiteraard gratis te spelen.
Pokémon Quest nu beschikbaar voor iOS en Android
We hebben er een paar weken op moeten wachten, maar de nieuwe gratis Pokémon-RPG is nu ook beschikbaar voor bezitters van iOS- en Android-toestellen. Direct na de aankondiging tijdens de E3 was het spel al te downloaden voor de Nintendo Switch. In Pokémon Quest is het doel om het bijzondere eiland waarop de game zich afspeelt te verkennen en uiteindelijk een schat te vinden. Het bijzondere aan dit spel is dat alles op het eiland, dus ook de Pokémon, kubusvormig zijn. Zoals gezegd is het spel in principe volledig gratis te spelen, al kan je met in-app aankopen wel de snelheid van je vooruitgang omhoog brengen.

Halo-serie gaat eindelijk ècht gebeuren
Het afgelopen decennium hebben we veel rondom live action-versies van Halo aan moeten horen. Er zou een film rondom de populaire franchise gemaakt gaan worden, nooit meer iets van gehoord. Een tv-serie uit de koker van Steven Spielberg, ook doodgebloed. Tenminste, dat dachten we. Want wat schetste de verbazing afgelopen week: een officiële bekendmaking dat er een tv-serie rondom Halo besteld is door Showtime. Mede-geproduceerd door een bedrijf van Steven Spielberg. Het verhaal van de serie zal gaan draaien rondom de gebeurtenissen in de allereerste Halo-game. De serie zal in eerste instantie uit tien afleveringen gaan bestaan die ieder een uur duren. Begin 2019 zal de productie van start gaat, het zal dan ook nog wel even duren voor we het eindresultaat kunnen bekijken. Een richtdatum is helaas nog niet bekend, maar ik ben alvast hyped!

Naast het nieuws hadden we afgelopen week ook een nieuwe artikelen voor jullie paraat staan. Robin trok zijn racegear aan en schreef reviews van zowel MotoGP 18 als Onrush, terwijl Daan het leven van zijn controller op het spel zette tijdens het reviewen van Dark Souls Remastered. Gelukkig kon hij tussendoor ook nog even stoom afblazen, want tegelijkertijd legde Daan uit waarom hij nog steeds Call of Duty: Black Ops 3 speelt. Zelf was ik vooral bezig met minder mannelijke games, met een artikel over mijn shame games als resultaat.

Dat was ‘em weer voor deze week. Trek nog een drankje open, steek de barbecue aan, spring in het zwembad. Maakt niet uit, als je maar geniet van het mooie weer! Tot volgende week!

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.