Up2Date, 14 oktober 2018: Zomer, the Sequel!

Up2Date, 14 oktober 2018: Zomer, the Sequel!

Je kunt merken dat Red Dead Redemption 2 er aan zit te komen. Over 2 weken zitten we ‘em gewoon te spelen. Ongelooflijk! Maar het brengt wel met zich mee dat er minder te doen is rondom de andere games. Want ontwikkelaars zijn een beetje bang voor Rockstar. Terecht. Toch is er nog wel wat interessants te melden deze week.

Nieuwe video vrijgegeven van Mythische Pokemon Meltan
Pokémon blijft een interessant beestje zijn. Want hoewel ik de franchise zes eeuwen geleden leerde kennen, weten de pocket monsters me nog steeds te bekoren. Ja, nog steeds start ik af en toe Pokémon Go op om eens te kijken of er iets in het gras zit. Maar Pokémon: Let’s Go, Pikachu! of Pokémon: Let’s Go, Eevee! laten me momenteel hard twijfelen of ik nu wel of geen Switch moet kopen. Nu Professor Oak een nieuwe video in elkaar heeft gezet waarin een compleet nieuwe Pokémon te zien is, beginnen de centen op mijn bankrekening al hun boeltje te pakken om richting Nintendo te verhuizen.

https://www.youtube.com/watch?v=Vo1qsDs4SoE

Square Enix kondigt The Forge aan als eerste DLC voor Shadow of the Tomb Raider
Shadow of the Tomb Raider gaf ik een mooie 9.1 als score. Want jeetje, wat een geweldig spel. Dat er DLC aan zit te komen is dan ook logisch. En niet verkeerd, want ik wil meer. Meer Lara is oke, als je het mij vraagt. “The Forge” wordt op 13 november wereldwijd gelanceerd voor de Xbox One, PlayStation 4 en PC. In “The Forge” moet Lara de door lava overstroomde smederij van de gevallen goden trotseren om de geheimen van Kuwaq Yaku te ontrafelen. Tijdens haar reis ontdekt Lara nieuwe informatie over de nalatenschap van een vriend, en wordt ze geconfronteerd met een gevaar dat volgens de verhalen in vlammen was opgegaan. “The Forge” levert ook een gloednieuwe Challenge Tombe voor één speler of twee samenwerkende spelers. Spelers die de Challenge Tombe voltooien, worden beloond met de Grenadier-vaardigheid, de Brocken-outfit en het Umbrage 3-80-wapen. Klinkt goed!

Launchtrailer LEGO DC Super-Villains
Ja, ik heb stiekem steeds meer zin gekregen in deze game. Ook al was ik voorheen een beetje klaar met LEGO en DC na drie Batman-delen, zie ik toch de meerwaarde van deze game wel. In LEGO DC Super-Villains is de Justice League verdwenen en is de bescherming van de aarde overgelaten aan een groep nieuwe helden uit een parallel universum, die zich hebben uitgeroepen tot het ‘Justice Syndicate’. Beruchte DC-superschurken, zoals The Joker, Harley Quinn, Lex Luthor, Deathstroke, Killer Frost en vele anderen, ontdekken dat de nieuwste helden van de aarde misschien niet zijn wat ze beweren. Met het compleet aanpasbare superschurkpersonage van de speler in de hoofdrol moet dit team van kleurrijke wetsovertreders de krachten bundelen om de wereld te redden van deze onbekende superhelden zodat ze zelf kunnen regeren. LEGO DC Super-Villains is vanaf 17 oktober 2018 verkrijgbaar voor PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch en PC. Net voor Red Dead 2 dus. Of het je geld waard is zie je in de trailer.
Veranderen van je nickname komt naar PSN
Zo’n feature waar mensen al om vroegen toen Jezus nog met zijn apostelen lekker zat te eten. Maar eindelijk geeft Sony gehoor. Het gaat spoedig mogelijk zijn om je naam op het PlayStation Network aan te passen. Vanaf begin 2019 krijg je de mogelijkheid om eindelijk niet meer als HotStuffX door het leven te gaan. ThugLife420 is duidelijk een betere optie! Het is gratis om je naam te veranderen. Doe je het vaker, dan kost het je vijf piek wanneer je Plus-lid bent. Ben je dan niet, dan betaal je een whopping tien euro. Denk goed na!

EA Access voegt Burnout Paradise Remastered en meer toe aan The Vault
Deze maand voegt EA Access drie games toe aan The Vault, verspreid over de komende weken. Schakel je tegenstanders uit met een geplaatste, rake klap in Fight Night Champions, scheur over het asfalt van Paradise City in Burnout Paradise Remastered en til samenwerking naar een hoger niveau in Army of Two. Houd daarnaast je ogen open voor de Battlefield V Play First Trial, die op 9 november verschijnt. EA Access-leden kunnen Battlefield V dagen voor de release spelen, tien uur lang. Als je besluit om de game te kopen, dan wordt jouw progressie overgedragen naar de volledige game. Oh, en Fight Night Champions doet ook z’n ding.

Het is wat rustiger op GameParty. We genieten stiekem van deze zon die buiten schijnt. Zomer, the Sequel, weet je wel? Toch hadden we nog wat extra spulletjes voor je. Zo hebben we laten weten of jij de prijswinnaar was van Naruto to Boruto: Shinobi Striker. Harmen liet weten dat ‘ie oog in oog kwam met z’n leeftijd doordat ‘ie terug zat te verlangen naar Guitar Hero 3. Daan biechtte op dat ‘ie af en toe nog steeds FIFA 18 start, terwijl Robin het vervolg met de knetter originele naam FIFA 19 voorzag van een review.

Volgende week gaat interessanter zijn. Denk aan de review van Call of Duty: Black Ops 4, Assassin’s Creed: Odyssey en meer! We zien je aan de overzijde. Maar geniet nog even van de laatste restjes zon, voor je jezelf zes jaar op gaat sluiten met Red Dead Redemption 2!

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.