Up2Date, 14 september 2014

Up2Date, 14 september 2014

Zoals jullie van ons gewend zijn brengen we jullie elk weekend een Up2Date met het heetste nieuws van afgelopen week. Deze week is dat niet anders en hebben we ook weer genoeg nieuws dat jullie nog even moeten lezen!

Destiny is uit!
Zonder twijfel de grootste release van afgelopen week: Destiny. Maar voordat de game uitkwam was het een en ander nog onduidelijk. Wat is er namelijk boven onze planeet? Voor de lancering van de game hebben Alan Ismail (YouTube-ster, bekend als ‘MoreConsole’) en Activision de hande ineen geslagen. Het resultaat is een film waarop vastgelegd is hoe The Traveler boven de aarde zweeft, in het echt.

Hier lijkt het anders erg op. Eerder liet Ismail een weerballon opstijgen die tot hoog in de atmosfeer kwam. Zo herschiep hij een van de meest iconische beelden uit Destiny. Het beeld van The Traveler werd op ruim 32.000 meter boven de aarde vastgelegd.
Mortal Kombat X releasedate en pre-order extra’s bekend
Persoonlijk hou ik erg van fighting-games, en dan met name Tekken, Street Fighter en Mortal Kombat. De laatste titel heeft afgelopen week een officiële releasedatum gekregen. De game zal in de winkels liggen op 14 april 2015 en speelbaar zijn op PlayStation 3, Xbox 360, PC, Xbox One en PlayStation 4.

Ook zijn er extra’s aangekondigd voor de mensen die de game pre-orderen. Het legendarische karakter Goro uit de serie is aangekondigd als wereldwijde retail pre-order exclusive. Goror, de verwilderde vierarmige Shokan sodaat, maakt zijn eerste verschijning in meer dan 8 jaar en is beschikbaar op launch. Mortal Kombat X belooft er erg goed uit te zien met extra opgepoetste graphics voor de next-gen consoles.

Ryse komt volgende maand naar de PC!
Na Mortal Kombat X kon je op GameParty ook de releasedatum van Ryse: Son of Rome voor de PC vinden. De game zal beschikbaar zijn op 10 oktober dit jaar. Vanaf heden kan de game besteld worden voor €39,99. Voor de pre-orders is er een gratis soundtrack beschikbaar. Naast de releasedatum zijn ook de minimale en aanbevolen systeemeisen bekend gemaakt. Heeft jouw systeem een upgrade nodig?

Minimum:
OS: Windows Vista SP1, Windows 7 or Windows 8(64bit)
Processor: Dual core with HyperThreadng technology or quad core CPU
Memory: 4 GB RAM
Graphics: DirectX 11 graphics card with 1 GB video RAM
DirectX: Version 11
Hard Drive: 26 GB available space
Sound Card: DiretX compatible Sound Card with latest drivers

Recommended:
OS: Wndows Vista SP1, Windows 7 or Windows 8(64bit)
Processor: Quad Core or Six Core CPU
Memory: 8 GB RAM
Graphics: DirectX 11 graphics with 2 GB video RAM
DirectX: Version 11
Hard Drive: 26 GB available space
Sound Card: DirectX compatible Sound Card with latest drivers

Bungie waarschuwt reviewers voor te snel oordeel
Nee, het is geen dreiging van Bungie maar een waarschuwing. Nu Destiny uit is en het gebruikelijk is om kort erna al een review te checken, waarschuwt Bungie om nog even te wachten hiermee. Reviews die namelijk al op launchday het internet op geslingerd worden zijn namelijk niet betrouwbaar. Het is volgens Bungie onmogelijk om in zo’n korte tijd de ultieme Destiny ervaring te hebben beleefd omdat gamers simpelweg nog niet genoeg tijd in de game hebben gestoken. Bungie ziet liever dat mensen de tijd nemen voordat het spel een review krijgt.

Daarnaast is de wereld van Destiny pas echt bevolkt op launchday door miljoenen spelers, iets wat een belangrijke factor van de game gaat zijn. Dit is dan ook niet meegenomen in de recensies die op launchday verschenen zijn.

Sony komt met nieuwe headset
Via haar officiële blog heeft Sony de gloednieuwe ‘Silver Wired Stereo Headset’ aangekondigd voor de PlayStation 3, PlayStation 4 en PlayStation Vita. Door de ondersteuning van verschillende features is de headset specifiek gericht op gaming. Denk aan features als aangepaste audio instellingen voor een bepaalde game, een inschuifbare microfoon voor voice-chat en 7.1 virtual surround sound.

In de herfst moet de headset in de winkels liggen, samen met de Gold Wireless Stereo Headset. Een Europees prijskaartje is helaas nog niet bekend, maar in Amerika zal de headset voor $69,99 worden verscheept. In euro’s is dit omgerekend €54.

Next-gen versie GTA V krijgt releasedatum
Ja hoor, het is eindelijk zo ver. De next-gen versies van GTA V zullen in de winkels liggen op 18 november. PC gamers moeten echter nog iets langer wachten, namelijk tot 27 januari 2015. De next-gen versies brengen een hoop verbeteringen met zich mee. Zo spreekt men al over ‘de best port ooit’. Wij zijn benieuwd!
Join GameParty in Destiny!
Altijd al deel uit willen maken van de GameParty Gaming Crew? Dit is je kans! Zorg dat je Destiny hebt voor de Xbox One of PlayStation 4 en volg onderstaande stappen.

1. Ga naar bungie.net en maak een account aan
2. Link je PSN/XBL account aan je Bungie account
3. Klik in het linker menu ‘Groups’ aan en zoek naar GamePartyNL
4. Meld je aan en wacht tot we je accepteren!
5. Welcome, Guardian!

Reviews, previews en nieuws. Je vindt het allemaal op GameParty. We begonnen deze week met een review van Risen 3: Titan Lords. Zal de game genoeg content bevatten om een hoog cijfer te krijgen? Of laat het vechtsysteem de game in de steek? Fréderique schreef een preview over Deathtrap die beschikbaar zal zijn voor de PC. Even later verscheen er nog en preview, deze keer over The Witcher 3: Wild Hunt. De game was te checken op de Gamescom en Harmen vertelt je er van alles over.

Dat was het weer voor deze week! Blijf GameParty volgen op de website, Facebook en Twitter voor al het laatste op het gebied gaming nieuws en reviews. En natuurlijk voor een nieuwe Up2Date! Tot volgende week!

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.