Up2Date, 21 januari 2018: is het een sprookje of is het een Fable?

Up2Date, 21 januari 2018: is het een sprookje of is het een Fable?

Het is januari, de feestdagen zitten erop, het geld is op aan de dure december maand, het is vies weer, dus dan maar aan de slag met de backlog en de nieuwe games die zijn verkregen in december. Zo ziet deze maand er voor de meeste mensen in ieder geval uit, maar dat is helemaal niet erg want op deze manier komen we tenminste toe aan alle games waar we nog niet de tijd voor hebben gehad. Uiteraard is er weer genoeg nieuws geweest deze week over games waar we dit jaar of later naar uit kunnen kijken. In de Up2Date staat weer alles voor je op een rijtje.

Nieuwe Fable waarschijnlijk in de
Uit verschillende bronnen blijkt dat Microsoft bezig is met een nieuwe titel binnen de Fable-reeks. Volgens de geruchten is de ontwikkelaar Playground, die we kennen van Forza Horizon 3, bezig met de ontwikkeling van de game. Het zou gaan om een open wereld actie-rpg en zouden er ongeveer 200 mensen aan de game werken met een flink budget. Het kan nog wel even duren voordat we ook echt aan de slag kunnen met de game aangezien de ontwikkeling nog niet heel ver gevorderd is. Uiteraard is dit iets waar veel gamers op zitten te wachten want een exclusieve open wereld rpg heeft de console van Microsoft nog niet. Met het succes van bijvoorbeeld The Witcher 3 en Horizon: Zero Dawn is het geen rare keuze om ook voor de Xbox een grote RPG te maken.

Nintendo Labo laat je creatieve dingen doen met je Switch
Nintendo is altijd zeer creatief geweest en zijn ook dit keer weer met iets speciaals op de proppen gekomen. Nintendo Labo is een nieuwe productlijn waarmee je met verschillende pakketten aan de slag kunt om creaties te bouwen waar je op een hele andere manier games mee kunt spelen. Met de kartonnen bouwplaten kunnen verschillende creaties in elkaar gezet worden die in combinatie met je Switch en Joy-Con controllers toewerken naar zogenaamde Toy-Con creaties. Zo kun je een bijvoorbeeld een piano of een robot bouwen waarmee je daarna kunt spelen en ontdekken hoe de technologie erachter werkt. Zowel het bouwen als het spelen met je creaties is iets waar je creativiteit de vrije loop gelaten kan worden. Je creaties kunnen helemaal gepersonaliseerd worden doordat je de kartonnen bouwplaten zelf een kleur kunt geven of op een andere manier kunt personaliseren.

https://www.youtube.com/watch?v=wDaMMbiTGxg&feature=youtu.be

In maart komen Final Fantasy XV Royal Edition en Windows Edition
Square Enix heeft laten weten dat we vanaf 6 maart de Royal en de Windows Editon van Final Fantasy XV kunnen verwachten. Buiten de hoofdgame bevatten deze edities ook meer dan 20 add-ons en andere toevoegingen. Zo is er een uitgebreide map van Insomnia City Ruins, een bestuurbare Royal Vessel boot, een nieuwe first-person camerastandpunt, alle season pass content en een shitload aan andere downloadbare content zoals wapens en skins.

Scribblenauts Showdown aangekondigd
Warner Bros. Interactive Entertainment heeft aangekondigd dat we een nieuwe Scribblenauts game kunnen verwachten voor de Xbox One, PlayStation 4 en de Nintendo Switch. De game zal dezelfde puzzelstijl hebben als de voorgaande delen, maar bevat twee nieuwe speltypen voor één tot vier spelers. In de zogenaamde showdown-modus moet je door middel van een op kaarten gebaseerde strategie samen met je creativiteit vaardigheden zien te winnen. In de woordspelletjes moeten voorwerpen gekozen worden die de ander overtreft en bij de snelheidsspelletjes gaat het dan weer om wie het eerste zijn opdracht heeft voltooid. De voortgang wordt bijgehouden op een spelbordachtige kaart. De game zal op 7 maart verkrijgbaar zijn.

Apocalypse uitbreiding van Battlefield 1 komt in februari
Battlefield 1 spelers kunnen in februari aan de slag met de vierde uitbreiding voor de game. Hierin kunnen we genieten van vijf nieuwe multiplayer maps, waaronder Passchendaele en Caporetto waar twee van de meest gruwelijke gevechten van de Eerste Wereldoorlog zijn geweest. Ook zullen er uiteraard weer een hoop nieuwe voertuigen, wapens, gadgets en nieuwe rangen, service assignments, specialisaties en dog tags te vinden zijn.

Dat was dan weer het nieuws van deze week, maar er was nog meer. Zo konden we lezen dat Eefje haar honger voor singleplayer games ook in 2018 weer gestild wordt, door te kijken naar de vijf grootste singleplayer titels die we dit jaar kunnen verwachten. Ook liet Eefje weten dat ze nog steeds veel plezier beleefd aan LEGO Dimensions in de Ik speel nog steeds…. Daarnaast waren er ook twee reviews te vinden deze week. In de review van Hidden Agenda liet ik zelf weten hoe deze verhalende game uitpakt met het gebruik van het PlayLink systeem. Harmen liet ons weten hoe The Elder Scrolls V: Skyrim nog steeds zijn mannetje staat tijdens de avonturen op de Nintendo Switch.

Het zit er weer op voor deze week. Je bent weer bij met al het laatste nieuws, dus je kunt met een gerust hart weer verder met de game waar je mee bezig was. Volgende week ben je natuurlijk weer van harte welkom bij een nieuwe Up2Date!

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.