Up2Date, 26 april 2015

Up2Date, 26 april 2015

Je dacht misschien even dat we het vergeten waren. Maar nee, dat doen we nooit! Ook deze week zijn we terug met de Up2Date, je wekelijkse feature die jou op zondag helemaal op de hoogte brengt van het laatste nieuws. En ook deze week was er genoeg nieuws om over te spreken. Here we go!

Halo 5 krijgt nieuwe trailer
Halo 5: Guardians zal bij menig gamer met een Xbox One op de shortlist staan met de titels die dit jaar gespeeld moeten gaan worden. Hoewel we nog even tot 27 oktober moeten wachten voordat het zover is, weten we dat de hype inmiddels van start is gegaan. Middels de Hunt the Truth-podcast (grote aanrader!) krijgen we al achtergrondinformatie over de Chief en zijn verraad richting de mensheid. Maar ook op het vlak van video en beelden weet 343 Industries ons inmiddels helemaal warm te maken. Deze week verscheen er dan ook een gloednieuwe trailer. Eigenlijk is de trailer er puur om te laten weten dat GameStop een speciale pre-order actie heeft. Maar dat interesseert ons niet zoveel als al die nieuwe beelden.

https://www.youtube.com/watch?v=YR2vSTkYDho

Nieuwe IP voor Microsoft tijdens E3
We blijven even in het kamp van Microsoft. De E3 zit er natuurlijk weer aan te komen (16 juni is het zover!), de plek om je nieuwe content te tonen. Microsoft wil dit jaar (net zoals vorig jaar) flink gaan knallen. Dit gaan ze doen door middel van (onder andere) een gloednieuwe, exclusieve IP aan te kondigen tijdens hun persconferentie. Microsoft wil aangeven dat er steeds meer een focus komt te liggen op first-party content. Volgens Phil Spencer, eindbaas van de Xbox-divisie, gaat het misschien wel de beste first-party E3 worden sinds jaren. We hopen het! Naast Gears of War, Quantum Break, Forza 6, Halo 5 en Tomb Raider is elke extra een mooi meegenomen ding.

Geen ‘big boomers’ in Star Wars Battlefront
Patrick Bach, de General Manager bij DIVE, heeft Engadget laten weten dat we geen grootschalige verwoestingen (zoals die in Battlefield 4) hoeven te gaan verwachten in Star Wars Battlefront. Uiteraard draait de game op de bekende Frostbite 3 engine, maar de mogelijkheid om alles kapot te maken zal niet gebruikt worden. Volgens Bach moet de game een ode zijn aan de Star Wars-films. “Het Star Wars-universum is de heilige richtlijn voor deze game. We gaan geen enorme verwoesting toevoegen, puur omdat we daar de technologie voor hebben. Het gaat er ons om wat je nodig hebt in de game en wat er in moet zitten. Totale vernietigingen van de omgevingen passen niet bij de authentieke Star Wars-stijl.” Heeft Bach gelijk, of schiet je toch liever je hele omgeving kapot?

Overlord keert terug
Ken je Overlord nog? Twee geinige games die ooit van Nederlandse bodem kwamen. Er komt een deel drie. Jawel, Overlord: Fellowship of Evil is inmiddels een feit. Echter dit keer niet zo Nederlands, maar in ontwikkeling bij Codemasters. Het gaat een top-down action/adventure worden die offline alsook offline met vier spelers in co-op gespeeld kan worden en verschijnt later dit jaar voor de PlayStation 4, Xbox One en PC. We hebben een trailer.
Telltale en Marvel gaan een liefdesbaby maken
Telltale is bezig met een groot aantal bekende licenties. Zo maken ze bijvoorbeeld games rondom The Walking Dead, Game of Thrones, Borderlands en hebben ze titels als Jurassic Park en Back to the Future achter zich liggen. Maar waar gaat het volgende avontuur van Telltale ons brengen? Nu is Telltale in zee gegaan met Marvel, de studio achter Spider-Man, The Avengers, X-Men, Hulk, Captain America, Guardians of the Galaxy en al die andere helden. De eerste Marvel/Telltale-game moet verschijnen in 2017, al is het nog niet bekend welke tak van Marvel in de game te zien zal zijn. Volgens Marvel Games creative director Bill Roseman wil de studio games maken die authentiek zijn met sexy, ‘eye-popping’ visuals. Of de standaard Telltale formule op Marvel toegepast gaat worden (episodische games waarin jouw keuzes centraal staan) weten we pas na een officiële aankondiging.

Eerste beelden voor Mad Max
Warner Bros. Interactive Entertainment en Avalanche Studios hebben de eerste beelden voor Mad Max vrijgegeven. Mad Max speelt zich af in een post-apocalyptische setting, waarbij de trailer een kijkje geeft in de wanhopige strijd die Max wacht nadat hij alles heeft verloren; zijn familie, zijn auto en zijn geestelijke gezondheid. We zien de stappen die hij moet nemen om te overleven in het barre en verlaten Wasteland. Voor de eerste keer kunnen we uitgebreid naar de aanpassingsmogelijkheden van de auto kijken, de gevechten tussen voertuigen, brute man-tot-man gevechten en veel verschillende activiteiten waaraan je kunt deelnemen tijdens de zoektocht om het ultieme voertuig te bouwen waarmee je kunt overleven, de Magnum Opus, en troost kunt vinden in de Plains of Silence. Alle beelden in de trailer zijn in-engine, bestaande uit echte gameplay en in-game cinematics.
Het was me het weekje wel. We hebben het niet eens gehad over de teaser richting Black Ops 3! Maar dat komt volgende week. Want we hadden deze week ook nog wat eigen content voor je. Zo schreef Robin over vijf toffe games uit 2014 die je nu waarschijnlijk alweer vergeten bent. En ja, Watch_Dogs staat op de lijst! Speel je die game nog? Nee toch? Qua review schreef hij ook over Resogun Defenders. Heel wat anders dan de review van Eefje. Onze vrolijke meid schreef namelijk over Kirby in haar Rainbow Paintbrush review! Net wat te roze en te vrolijk voor je? Misschien is de review van Mortal Kombat X dan meer voor jou…

Wat een week! Maar we hebben het weer gedaan. Jij en ik. Jij bent Up2Date. Verklaart meteen de titel van dit stuk. Alsof we er ooit over nagedacht hebben. Ongelooflijk. Tot volgende week!

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.