Up2Date, 27 juli 2014

Up2Date, 27 juli 2014

Het is alweer eind juli! Mensen komen terug van vakantie, gaan nog op vakantie of blijven gewoon lekker thuis. Wat dat betreft kan dat best met dit weer hoewel niemand in het zonnetje heeft gezeten want dit is ook de week waarin iedereen veel te druk bezig was met de Destiny Beta. Het is daarom maar goed dat we voor jullie een aantal belangrijke nieuwtjes hebben samengevat. Ook komen een weer een weekje dichter bij Gamescom en het nieuws begint langzaam te stromen, of moet ik zeggen lekken? Ach ja, dat moet je zelf maar bepalen aan de hand van de nieuwe Up2Date!

Nog geen Last of Us 2 in de planning
Troy Baker, stemacteur achter het personage van Joel, laat weten dat er nog geen vervolg op The Last of Us gepland staat. Met de woorden ‘There’s nothing on the horizon right now’ is dat vrij duidelijk. Daarnaast geeft hij aan hoe ongelofelijk speciaal het is dat er überhaupt een spel kan worden gemaakt wat mensen zo mee kan slepen dat ze meer willen.

To even make a game is a miracle. To have a game that can grow into something else, and not just in a franchise sense – they want to know more about the characters; they want to know more about the world; they have questions. That’s a truly remarkable thing

Daarnaast laat hij weten het geen probleem te vinden om opnieuw in de huid van Joel te springen in een mogelijk vervolg, heel graag zelfs.

Trailer voor The Walking Dead: Season Two – Episode 4 – ‘Amid the Ruins’
Niet lang voordat episode 4 gespeeld kon worden kwam er nog een trailer. In deze spoiler gevoelige trailer komt Jane met een aantal serieuze woorden voor Clementine. Afhankelijk van je keuzes in episode drie zie je hoe Kenny de hele situatie ervaart nadat je groep is gevlucht. Rebecca’s baby zou zo maar eens eerder kunnen komen dan verwacht en Clementine roept “no” wanneer haar wordt gevraagd of alles wel goed gaat met haar. De trailer bezorgt je al kippenvel, laat staan de daadwerkelijke episode! Binnenkort vind je hier de review.
Destiny
De laatste dagen is er veel nieuws te vinden over de beta van Destiny. Zo werd er bijvoorbeeld duidelijk dat er geen mogelijkheid zal zijn dat personages van verschillende platformen met elkaar kunnen spelen. Geen cross-play dus. Hoewel de mogelijkheid er kan zijn maakt Bungie de keuze om hier niet mee aan de slag te gaan. Ander nieuws was dat je de Vanguard DLC, met emblemen, wapens en uitrustig krijgt bij je pre-order van de game. Het laatste en misschien ook wel het leukste nieuws; de beta kon dit weekend door iedereen worden gespeeld! Tijdens het weekend van 25 tot 27 juli kreeg je de mogelijkheid om de game te spelen zonder een code.

BioWare’s nieuwe IP
Tijdens de Gamescom zal BioWare een nieuwe game tonen. Behalve dit verblijdende nieuws maken ze ons ook nog eens lekker met een teaser trailer waarin je iemand ziet liggen naast een omgevallen lamp. Daarna bevind deze persoon zich in een straat waar hij weg lijkt te rennen van iets. Hij komt aan bij een auto waarin hij zichzelf ziet zitten en daarna gebeuren er nog meer vage dingen. Uiteindelijk schrikt hij wakker en verschijnt www.youve-been-chosen.com in beeld, gevolgd door what really happens when we sleep?. Beetje freaky maar wel zeer interessant. Dat beloofd wat voor Gamescom 2014.
Sony’s plannen voor Gamescom gelekt
Nu we het toch over Gamescom hebben… Het zal weer eens niet, zoals altijd is er weer iets aan het lekken voordat de kraan met Gamescom gekte daadwerkelijk wordt opengedraaid. Sony laat weten dat dit, natuurlijk, geheel per ongeluk is en de lijst is ook weer offline. De lijst is gevuld met titels voor de Playstation 4 en de Vita zoals Battlefield: Hardline, Far Cry 4, The Last of Us Remastered en The Ratchet & Clank Trilogy. Er is geen één PlayStation 3 titel te bekennen. De daadwerkelijke persconferentie van Sony zal plaats vinden op 12 augustus om 20.00 uur.

Om in de Destiny-spirit te blijven liet Bas zien hoe je je als Guardian staande kunt houden in een met aliens gevuld Rusland. Hij speelde de game en liet jullie mee kijken! Heb je hem gemist? Dan kan je hem hier nog eens bekijken. Robin laat weten wat de zwoelste games zijn voor een hete zomer. Hij zet de leukste games om mee te nemen op een rijtje zodat je ook de vakantie niet game-loos hoeft door te maken. Kevin vertelt je waarom hij positief verrast werd door Endless Legend en wat hij vind van Company of Heroes 2.

Dat was het weer voor deze week. Nu dat de Destiny Beta (helaas) is afgelopen wachten we netjes af tot het echte werk gaat beginnen in september. Gelukkig duurt het niet meer zo lang en tot die tijd kunnen we ons gewoon bezig houden met Gamescom!

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.