Up2Date, 3 september 2017: De naschokken van de Gamescom

Up2Date, 3 september 2017: De naschokken van de Gamescom

De Gamescom is inmiddels al een dikke week afgelopen, maar de naweeën zijn nog goed te voelen. Er waren nog genoeg previews en andere nieuwtjes die gedeeld werden na de grootste gamebeurs in Europa. Heel veel vers game nieuws en genoeg om weer een compleet nieuwe Up2Date mee te vullen.

Game of Thrones game Bethesda blijkt niet echt
Begin deze week kwam naar buiten dat Bethesda bezig zou zijn met een Game of Thrones game. Op een pagina van de Amerikaanse winkelketen Target kwam de game ‘Bethesda: Game of Thrones’ tevoorschijn. Dit klonk ons natuurlijk als muziek in de oren, aangezien Game of Thrones zich uitstekend leent voor een open wereld rpg en wie beter dan Bethesda om dit te maken. Helaas werd er niet veel later door Lee Henderson van Target gemeld dat de Game of Thrones game niet echt is. Hopelijk komt er in de toekomst nog een keer een grote open wereld game van deze populaire serie.

Pro Evolution Soccer demo beschikbaar
Deze week was er de demo van PES 2018 die gedownload kon worden. De demo is beschikbaar voor PS3, PS4, Xbox 360 en Xbox One. Hierin kunnen gamers de Exhibition mode en de Co-op mode uitproberen met verschillende teams in Camp Nou en Signal Iduna Park.

https://www.youtube.com/watch?v=y0FCfnmlEwI&feature=youtu.be

The Walking Dead Telltale games nu ook backwards compatible
Mocht je seizoen 1 en 2 of het Michonne deel van The Walking Dead van Telltale hebben voor de Xbox 360 dan is het mogelijk om deze nu ook gewoon op je Xbox One te spelen. Deze games zijn dankzij de backwards compatability gewoon te spelen op je One en kunnen, als je deze digitaal hebt, gewoon gedownload worden en heb je de games op disc dan kan de disc gewoon in je Xbox One gebruikt worden.

PlayStation Plus titels voor september bekend
Vorige week kregen we al te horen met welke games we via Games with Gold in september aan de slag konden, maar deze week kwamen dan ook de nieuwe PlayStation Plus games naar buiten. Deze maand zijn het maar liefst zeven games die gedownload kunnen worden en zelfs de eerste PS VR game voor PlayStation Plus.
Nieuwe legendarische Pokémon in Pokémon Go
In de zomer is de populariteit van Pokémon Go weer enorm gestegen en staan er weer genoeg groepjes starend naar hun telefoon op de hoek van de straat Pokémon te vangen. Er zijn sinds deze week ook weer een aantal nieuwe legendarische Pokémon te vangen afhankelijk in welke regio van de wereld je woont. In Europa is Entei te vinden, in Azië en Oceanië is Suicune te vinden en in Noord- en Zuid-Amerika kunnen spelers Raikou tegenkomen. Vanaf 31 september zullen de legendarische Pokémon van locatie veranderen zodat spelers in een ander continent ook de kans krijgen om ze allemaal te vangen.

Mario + Rabbids: Kingdom Battle verschenen
Deze week is ook het kindje van de samenwerking tussen Nintendo en Ubisoft uitgekomen, Mario + Rabbids: Kingdom Battle. De game voor de Switch kreeg daarbij ook een launch trailer en binnenkort zal er op GameParty ook te lezen zijn wat wij van de game vinden.
Daarnaast waren er nog veel meer leuke dingen te beleven op GameParty, waaronder enorm veel toffe previews van games die we hebben kunnen spelen op de Gamescom. Zo kon Bas ons vertellen dat zijn innerlijke Disney fan weer naar buiten kwam bij het spelen van Disneyland Adventures. Spelen met LEGO mocht Bas ook nog eens, met het spelen van The LEGO Ninjago Movie Video Game, LEGO Dimensions en LEGO Marvel Super Heroes 2. Verder kregen we van Bas ook nog de preview van Metal Gear Survive, Crackdown 3 en mocht hij nog racen met Need for Speed: Payback. Harmen ging ook racen, maar dan met WRC 7 en schreef hij in zijn preview van Halo Wars 2: Awakening the Nightmare waarom dit een DLC wordt die we niet mogen missen. Ook Robin mocht racen met TT Isle of Man en Gravel. Verder trok Robin in twijfel of Far Cry 5 wel genoeg vernieuwing gaat bieden ten opzichte van zijn voorgangers en lijkt PES 2018 ook niet de goede kant op te gaan. 

Was er dan nog meer te lezen deze week op GameParty? Jazeker was er meer! We kregen namelijk nog te lezen over Robin zijn eerste keer. Zijn eerste keer Gamescom dan wel te verstaan. Het jaarlijkse kopje koffie bij Wargaming werd ook uit de doeken gedaan door Bas. Natuurlijk werd er even uitgebreid stilgestaan bij de Hands-on met de Xbox One X die Bas had en vertelde hij ook meteen waarom een mid generation console een goed idee is. Eefje vertelde dat ze nog steeds The Witcher 3: Wild Hunt speelt. Nee, dit is geen déjà vu, net als meer dan een maand geleden speelt ze nog steeds The Witcher 3 en zal ze dit ook nog een tijdje blijven doen. Deze week konden jullie ook lezen dat ik uiteindelijk toch veel plezier heb gehad met Agents of Mayhem in de review van de game.

Volgens mij genoeg game nieuws waar iedereen zich mee kan vermaken deze week. Langzaam maar zeker gaan we richting het laatste kwartaal van dit jaar en kunnen we weer genoeg eindejaars toppers verwachten. Komende week zal er weer genoeg te beleven en te lezen zijn en zullen wij je zoals gewoonlijk van alles op de hoogte houden. 

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.