Up2Date, 30 augustus 2015

Up2Date, 30 augustus 2015

Het is zo ver, het eind van augustus en het begin van de betere maanden. Hoewel de ‘R’ maanden voor vele staan voor bibberen met een mok warme chocolademelk in je handen, betekent het voor de gamers wat anders. De ‘R’ maanden zijn de maanden waarin de vette titels uit gaan komen! We wachten met smart, maar voor nu sluiten we af met de laatste Up2Date van de zomer maanden.

Nintendo toont complete line-up 2015
Zoals hierboven al gezegd beginnen nu de maanden waarin de uitgevers komen met de toffe titels van dit jaar. Vanuit Nintendo komen er ook een aantal spellen exclusief voor de Wii U en Nintendo 3DS. Zo komen ze met nieuwe games van bijvoorbeeld Super Mario, Star Fox en Animal Crossing. Er komen nieuwe hardware- en softwarebundels en nog andere toffe dingen waar we hartstikke blij door worden. Ben je benieuwd naar de precieze line-up, check dan even het nieuwtje op de site.

Launch trailer voor Metal Gear Solid V: The Phantom Pain
Voor degene wie echt aan het wachten zijn op Metal Gear Solid V: The Phantom Pain, neem vooral even de tijd om deze trailer te checken. Niet alleen krijg je beelden te zien van de nieuwste game, maar ook wordt er terug gekeken op de voorgangers van Metal Gear Solid V. In de trailer krijg je daardoor een duidelijker beeld van de verhaallijn van de games. Op 1 september kun je eindelijk MGS V: The Phantom Pain spelen. Almost! We hebben dan ook lang genoeg gewacht.
Back to the Future komt naar Xbox One, PlayStation 4 en Xbox 360
Iedereen kent natuurlijk de film waarin Marty terug in de tijd gaat, zijn ouders bij elkaar brengt en er voor zorgt dat de grootste creep van de school een toontje lager gaat zingen. Het lijkt wat lang geleden, maar de film kwam uit in 1985 en om zijn dertig jarig bestaan te vieren komt er een remake uit van de game. Het originele deel kwam vijf jaar geleden uit voor Pc en Mac, om later ook de PlayStation 3, iOS en Wii aan te doen. De episodische game van Telltale zal nu gebundeld worden op een disc. Dit keer komt de game uit op Xbox One, Playstation 4, en Xbox 360.

The Witcher 3 meer dan 6 miljoen keer verkocht
Het was te verwachten, maar deze week kwam het nieuws dat The Witcher 3 meer dan zes miljoen keer is verkocht. Ontwikkelaar CD Projekt Red heeft dit bekend gemaakt door middel van een persbericht. Dit is een mijlpaal voor deze Poolse ontwikkelaar, maar ook voor de Poolse gamesindustrie in het algemeen. Daar zijn ze de gamers erg dankbaar voor bij CD Projekt Red:

“Yes, six million copies is a great achievement for a company making RPGs, but this business is not only about that. If our games are a gallery of sound, picture and text — you are the visitors of this gallery. To an artist, there’s no sweeter sight than people enjoying their work. That’s why, in the name of all the devs in the studio, I’d like to say thanks to each and every one of you.”

Meer details over FIFA 16 demo
Nog een titel welke in het najaar uit zal komen is FIFA 16. Voor degene welke nog niet helemaal zeker zijn of ze hun portemonnee willen openen voor deze game komt er een demo. EA Sports laat namelijk op twitter weten dat deze vanaf 8 september te downloaden zal zijn. Hierin kun je jezelf laten gaan met twaalf verschillende teams waaronder Real Madrid en Chelsea. Niet alleen vind je voetbalteams met mannen in de demo maar er zullen ook twee vrouwenteams aanwezig zijn; Amerika en Duitsland. Ook kan je in deze demo verschillende modi uitproberen zoals FIFA Ultimate Team Draft, Kick-Off en FIFA Trainer.

Niemand zal de prijsvraag ontgaan zijn waarbij je figurines voor Disney Infinity 2.0 en Disney Infinity 3.0 kon winnen. Hoewel er een heel aantal van jullie mee hebben gedaan aan de prijsvraag kan er echt maar één, of in dit geval drie mensen, de winnaar zijn. Dit keer waren dat Mark, Daphne en Erik. Ben je net zo een fan van Mirror’s Edge als Kevin, check dan zijn Gamescom Preview van Mirror’s Edge Catalyst . Kevin staat deze week trouwens echt niet stil want hij schreef voor jullie ook de preview van Marvel Heroes, Deus Ex: Mankind Divided, Anno 2205 en de review van Devil’s Third. Robin nam deze week de tijd voor Star Fox Zero op de Wii U, benieuwd wat hij er van vond? Lees dan de preview van Star Fox Zero. Harmen heeft zich op de Gamescom aan de nieuwste uitbreiding van Destiny gewaagd; The Taken King. In de preview kun je lezen wat hij van deze nieuwste uitbreiding vind. Heb je een momentje? Of beter gezegd een uurtje, luister dan even mee naar de laatste Podcast van Gameparty waarin het gaat over de grote games welke gaan uitkomen aan het eind van dit jaar!

Dat was het dan weer voor deze week. Vanaf overmorgen bevinden we ons weer in de gevreesde ‘R’ maanden. Probeer je portemonnee maar eens dicht te houden… Tot volgende week, dan staan we weer klaar voor jullie met een nieuwe Up2Date!

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.