Up2Date, 5 juli 2015

Up2Date, 5 juli 2015

Terwijl ik een hapje neem van mijn Magnum met nootjes, druipt het zweet van mijn voorhoofd. Het gordijn is dicht, het raam open. Het is warm. Heel warm. Het zal me niets verbazen wanneer je zegt dat je de afgelopen week weinig van het nieuws mee hebt gekregen. Misschien dat deze Up2Date dan iets voor jou is. Helemaal op de hoogte, zonder dat je deze week achter je computer hebt hoeven zitten. Zo zijn we!

World of Warships nu in beta!
Eindelijk! World of Warships is in open bèta! Meer dan 410,000 mensen hebben meegedaan aan de gesloten bèta en dankzij hun hulp kan nu iedereen ook met de meest iconische schepen uit de geschiedenis meevaren. Er zijn meer dan dan 80 Amerikaanse en Japanse oorlogsschepen beschikbaar waarmee men spannende 12 versus 12 gevechten kan voeren. Spelers kunnen kiezen tussen machtige slagschepen, snelle torpedo bootjagers, tactische vliegdek schepen en alles kunnende kruisers. Of je nu felle PVP gevechten wil voeren of een actievolle PvE modus wil doen; download de game en doe mee! Ben je helemaal into World of Tanks? World of Planes? Dan moet je deze ook spelen!

Star Wars-game van Visceral is een mix van Uncharted en 1313
Star Wars: 1313 stierf een vroege dood. Heel jammer, want wij waren erg onder de indruk nadat we de game zagen op de Gamescom van 2012. Nog steeds kijken we met trieste gevoelens terug naar iets wat een hele toffe game had kunnen worden. Amy Henning, de oorspronkelijke schrijfster achter de Uncharted reeks, is met Visceral Games bezig aan een Star Wars titel. Volgens Nolan North, de stem achter Nathan Drake, gaat deze game een mix worden van Star Wars 1313 en Uncharted. Klinkt ons als een toffe combinatie in de oren. Tijdens een panel op Metrocon 2015 onthulde de stemacteur dit nieuws. Hij benadrukte steevast dat het echt niet om een nieuwe versie van 1313 ging, maar dat het een compleet nieuw spel gaat zijn. Wij kunnen niet wachten! Wil je weten wat Star Wars 1313 ook alweer was? Bekijk dan de onderstaande beelden.
Rocksteady neemt PC-port Batman: Arkham Knight over
Batman: Arkham Knight is problematisch op de PC. Het spel hapert, loopt vast en is zelfs digitaal uit de winkels gehaald tot de problemen verholpen zijn. Het spel is pretty bad man! Rocksteady, de ontwikkelaar achter de game (maar niet verantwoordelijk voor de port naar de PC; dat was Iron Galaxy) heeft afgelopen week aangegeven ook deze versie onder haar hoede te nemen. Daardoor is nu al de eerste patch voor het spel verschenen. Wanneer het ‘Masterrace’ nu met de game aan de slag kan gaan is echter nog niet bekend, er is nog geen datum bekend waarop het spel weer de verkoop in zal gaan.

Heroes vs. Villains terug in Star Wars Battlefront?
Woops, moeten de Spanjaarden gedacht hebben. Middels de Spaanse website van Star Wars Battlefront is nieuwe informatie rondom de game vrijgegeven. Zo blijkt dat de geliefde Heroes vs. Villains mode terug gaat komen; een mode waar veel fans hard op zitten te wachten. Het kan zomaar zijn dat de info snel van de site gehaald gaat worden, maar gelukkig hebben we een vertaling voor je.

Niet alleen Walker Assault is te spelen, Star Wars Battlefront brengt meer meeslepende multiplayer modes. Denk aan Supremacy, Fighter Squadron, Blast, Drop Zone, Cargo en Heroes vs Villains, die in de komende maanden aangekondigd zullen worden. Meer informatie volgt op een later tijdstip.

Het kan hier gaan om een foutje, maar ook de Spaanse Facebookpagina van het spel heeft het bericht een tijdje online gehad. Heroes vs. Villains is een mode die groot is geworden in Star Wars Battlefront II. In de mode kon je spelen met bekende personages uit het Star Wars universum. Hieronder zie je wat beelden uit het verleden. Ehr, van a long time ago…

https://www.youtube.com/watch?v=3TzQjhZV68A

Black Ops III loopt wederom op oude Call of Duty-engine
Mensen schreeuwen al jaren door het feit dat de Call of Duty-games nog steeds op de engine van Modern Warfare draaien. Het mag wel eens vernieuwd worden volgens velen. Black Ops III zal echter wederom op deze engine draaien. Dit heeft ontwikkelaar TreyArch bevestigd. Wel benadrukte de ontwikkelaar dat de engine flink is aangepast. Zo is er een nieuwe render-techniek welke ervoor zorgt dat de game grafisch flink sterker is dan Black Ops II.

Ondanks de hitte hebben ook wij niet stilgezeten betreffende eigen content. Zo dook ik zelf in Tamriel om The Elder Scrolls Online te voorzien van een review. Maar hey, die game is toch al een tijdje uit? Jawel! Maar nu is ‘ie ook te spelen op de PlayStation 4 en Xbox One. En dat is wel een testje waard, want hoe speelt zo’n MMO met een controller? Daarnaast keerde Max even terug (Max heeft een lange tijd voor GameParty geschreven!) omdat hij even wat kwijt moest rondom de game industrie. Eigenlijk zit deze industrie vol met hufters! Hoezo dat? Lees het snel hier. Mag je daarna weer naar buiten.

En zo zijn we aan het einde van deze Up2Date. Mijn magnum is op, mijn voorhoofd nat. Maar ik deed het speciaal voor jou, zodat jij kan blijven genieten van dit weer. Op naar een volgende week vol hitte, zweet en lamballen. En je weet het, volgende week hebben we gewoon weer een Up2Date voor je klaar staan…

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.