Square Enix zet ontwikkelaar Hitman in de verkoop

Hitman

PC PlayStation 4 Xbox One
8.5

Sterk

8.7

User Avg

Square Enix zet ontwikkelaar Hitman in de verkoop

Square Enix zet ontwikkelaar Hitman in de verkoop

Onder het kopje ‘die zagen we niet aankomen’ heeft Square Enix uitgegeven dat het bedrijf zich terug zal trekken uit de Deense ontwikkelaar IO Interactive, de studio achter Hitman. De uitgever geeft aan dat er een verlies van 39 miljoen is en zich genoodzaakt voelt om in te grijpen. Het nieuws, dat via een memo van directeur Yosuke Matsuda naar buiten is gebracht, is helder. Over het afgelopen boekjaar, wat liep tot 31 maart 2017, is er een verlies gemaakt van 39.4 miljoen euro. Daarom gaat de uitgever zich vanaf nu focussen op de belangrijkste series in studio’s. IO Interactive valt hier niet onder.

Daarom is Square Enix nu op zoek naar een partij die de studio over wil kopen. Matsuda weet echter niet of dit een garantie is op een succesvolle verkoop. Als dat niet zo is zou het kunnen betekenen dat IO Interactive de deuren moet sluiten. Of Square Enix ook de rechten op Hitman in de verkoop gooit is niet bekend.

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.