Up2Date, 22 maart 2015

Up2Date, 22 maart 2015

Afgelopen week hebben we op GameParty de Battlefield: Hardline-week gehad omdat natuurlijk de game uitkwam. Er zijn veel features geschreven maar dat betekent niet dat de rest niet verder moet gaan natuurlijk. Ook deze week hebben we weer genoeg nieuws voor jullie en dus een Up2Date!

Life is Strange Episode 2 krijgt releasedatum
We beginnen met de game Life is Strange episode 2. De game heeft 24 maart als releasedatum gekregen, aldus ontwikkelaar Dontnod via Twitter. Om het feestje compleet te maken Episode 2 direct voor alle platformen berschikbaar. De nieuwe releasedatum is iets later dan de originele datum van 13 maart stond, maar het is niet bekend waarom de game uitgesteld werd.

Geen Battle of the five armies-DLC voor Lego: The Hobbit
Lego: The Hobbit krijgt geen ‘Battle of the five armies’-DLC. In Lego: The Hobbit speel je het verhaal na uit de eerste twee films uit The Hobbit trilogie. Hier blijft het jammer genoeg bij, want uitgever Warner Bros. heeft laten weten dat er geen DLC meer uit komt met het verhaal uit de derde film, Battle of the Five Armies. Veel fans keken naar de DLC uit, ook omdat Warner Bros. vorig jaar zei dat ze met spannend nieuws zouden komen in de nabije toekomst. Helaas blijkt dat nieuws (in ieder geval voor de fans) dus een stuk minder spannend te zijn.

Lego: Jurassic World krijgt eerste trailer
Tot nu toe moesten we het slechts met een kleine teaser doen maar nu heeft Lego: Jurassic World zijn eerste trailer gekregen! In de nieuwe game zullen gebeurtenissen uit de vier Jurassic Park films de revue passeren en daar geeft de trailer al een mooi voorproefje van. Vanaf juni is Lego: Jurassic World te spelen op de PlayStation 3, PlayStation 4, PlayStation Vita, Wii U, 3DS, Xbox 360, Xbox One en PC.
Live-action trailer voor Battlefield: Hardline
We gaan lekker verder met trailers, want ook Battlefield: Hardline heeft een trailer gekregen; een live action trailer, wel te verstaan. In de video zijn de spotlights gericht op de Heist-modus uit de multiplayer van de nieuwe Battlefield-game. Inmiddels ligt de game al in de winkels, maar als je deze video nog niet gezien hebt zou ik het zeker even checken!
Nintendo gaat games ontwikkelen voor andere apparaten
Nintendo heeft via een persconferentie laten weten dat het bedrijf games gaat ontwikkelen voor andere platformen. Helaas, niet de PlayStation 4 en Xbox One maar de mobiele apparaten. Nintendo gaat samen met een gespecialiseerd bedrijf, DeNA, nieuwe titels ontwikkelen voor telefoons en tablets. Dit betekent ook dat ports niet op mobiele apparaten zullen verschijnen. Het is niet bekend wanneer de eerste nieuwe game moet verschijnen. Wat we wel weten is dat in de herfst een abonnementsdienst van Nintendo en DeNA zal worden gelanceerd.

Nintendo werkt aan next-gen console
We gaan nog even terug naar Nintendo. Middels een persconferentie heeft het bedrijf namelijk ook laten weten dat het aan een next-gen console werkt. Het systeem draagt de naam NX en zal de opvolger zijn van de Wii U. De console is gebaseerd op een compleet nieuw concept en biedt, volgens Nintendo, een immersive experience; een term die vaak gelinkt wordt aan virtual reality. Volgend jaar krijgen we nieuwe informatie.

Nu beschikbaar: Ride demo
Koch Media Benelux en Milestone hebben woensdag aangekondigd dat de demo van hun nieuwe game Ride nu speelbaar is op PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360, Xbox One en PC. In de demo kun je het volgende vinden:

  • Quick Race Mode
  • 1 Track (Sierra Nevada)
  • 1 Heavyweight Naked Bike
  • 1 Superbike
  • 1 Supersport Bike

Enkele aanpassingsmogelijkheden zijn ook beschikbaar voor de spelers. Ontdek een deel van de oneindige mogelijkheden van de Ride Customization opties.

Wordt Star Wars: Battlefront volgende maand getoond?
We weten dat Dice bezig is met Star Wars: Battlefront. Het is echter nog een raadsel hoe de game er uit gaat zien. Er zijn hier en daar wel wat onofficiële beelden uitgelekt maar een echte gameplayvideo is er nog niet. Daar kan wel eens snel verandering in komen. In Californië vindt van 16 tot en met 19 april een officiële Star Wars Conventie plaats en EA zal daar aanwezig zijn. Aangezien EA de titels van Dice uitgeeft lijkt het een logische aanname dat de game daar volgende maand getoond zal worden. Star Wars: Battlefront moet in de herfst al in de winkels liggen. Als er meer informatie over de game is lees je dat natuurlijk op GameParty!
Launch van Battlefield: Hardline verloopt niet vlekkeloos
We waren er al bang voor: Battlefield: Hardline kent serverproblemen. Met Battlefield 4 was het al een heel drama en pas een half jaar na launch konden gamers fatsoenlijk matches spelen. Gelukkig is het nog niet zo ver met de nieuwe Battlefield. Op de Xbox One heeft de game al een DDoS-aanval gekregen (inmiddels voorbij), en zijn er voor zowel de PlayStation- als Xbox-versies problemen met de connecties. EA is er al mee bezig, maar het is nog onduidelijk wanneer de game weer helemaal goed functioneert.

Call of Duty gaat gewoon verder
Tussen al het Battlefield geweld is er ook nieuws van de ‘andere shooter’. Call of Duty-fans kunnen namelijk vanaf 31 maart aan de slag met een nieuwe DLC-pack, Ascendance, voor Xbox 360 en Xbox One. Het pakket brengt weer vier maps: Perplex, Site 244, Climate en Chop Shop. Daarnaast is er weer een nieuw hoofdstuk voor de Exo Zombies en krijgen we een Exo Grapple; een grapple hook. Om deze uit te testen zal er een speciale “Grapple Playlist” komen.

Er is veel nieuws geweest afgelopen week en natuurlijk moet je gewoon ALLES lezen op de website. Natuurlijk snappen we ook dat je af en toe een nieuwtje hier en daar vergeet te lezen en daarom hebben we dus de Up2Date voor jullie. Maar naast nieuws hebben we ook previews, reviews en features voor jullie, gratis! Ik zal beginnen met het meest verdrietige nieuws van afgelopen week: GameParty neemt afscheid van Harmen. De man die altijd vriendelijk blijft en buitengewoon rare humor heeft. Gelukkig heeft onze Party geen leave button dus je blijft toch een soort van bij ons!

Harmen heeft als laatst nog bijgedragen aan de reeds afgelopen Battlefield: Hardline-week en schreef een feature over de singleplayer van de game. Mijn feature over wat er nieuw en anders is in Battlefield: Hardline lees je hier. Bas moeten we onderhand schrijven als ‘Baas’; hij schreef zo’n lange feature voor de Hardline-week dat er twee delen van kwamen. Deel één vind je hier en daarna kan je deel twee hier checken. Als klap op de vuurijl kwam Kevin met de feature ‘Games waarin je politieagentje kan spelen‘; een mooie afsluiter van Hardline Week!

Verder is Eefje aan de slag gegaan met Cooking Mama Bon Appetit! en heeft ze ook nog een review over de DLC van The Evil Within geschreven, en Lisa heeft ondertussen haar mooiste tuinbroek aangetrokken voor Gardening Mama: Forest Friends. Had ik al gezegd dat je hier nog een preview van Kevin over Unreal Tournament kan lezen? En als je nog eens een verslavend spelletje wilt spelen check dan mijn review over Helldivers!

Dit was het weer voor deze week. Volgende week hebben we, zoals altijd, weer een Up2Date voor jullie! Tot dan!

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.