Up2Date, 22 oktober 2017: de week van het nieuws rondom EA’s Star Wars-games

Up2Date, 22 oktober 2017: de week van het nieuws rondom EA’s Star Wars-games

Oh jongens, wat staat ons een gave week te wachten. Of eigenlijk een gave dag. Vrijdag 27 oktober wordt één van de beste en tofste dagen dit jaar. Maar liefst drie topgames (Assassin’s Creed Origins, Wolfenstein 2: The New Colossus en Super Mario Odyssey) komen dan uit en als kers op de taart is vanaf die dag ook nog eens het tweede seizoen van Stranger Things te bekijken op Netflix. Maar dat is toekomstmuziek, vandaag praten we over de afgelopen week. Het meest in het oog springende nieuws van afgelopen week welteverstaan.

Reminder: Destiny 2 is vanaf 24 oktober beschikbaar voor PC
Het heeft anderhalve maand mogen duren, maar eindelijk gaat de nieuwe Destiny zijn weg vinden naar het master race. Komende dinsdag 24 oktober moet het gaan gebeuren, vanaf 19.00 om precies te zijn. Vanaf dan kunnen spelers de game via Battle.NET downloaden, in technisch gezien misschien wel de meest complete vorm. Ondersteuning is er onder andere voor HDR, 21:9 resolutie en het gebruik van drie monitoren tegelijkertijd. Ook is de game uiteraard speelbaar en 4K en zit er geen cap op het aantal frames per seconde. Graphic whores lijken dus eigenlijk maar één optie te hebben: een monster PC kopen en klaarzitten op 24 oktober om 19.00 uur!
Bethesda toont releasedatum en nieuwe beelden DOOM voor Nintendo Switch in developer video
Het was een paar weken geleden een grote verrassing dat Bethesda zowel DOOM als de nieuwe Wolfenstein aankondigde voor de Nintendo Switch. Een misschien nog wel grotere verrassing is dat DOOM al vanaf 10 november in de winkels ligt! Alles dat in de versies voor Xbox One, PC en PlayStation 4 zat zal zijn opwachting maken. Singleplayer, multiplayer, arcade mode en alle DLC die voor de game verschenen is zijn van de partij. In bovenstaande video wordt daarnaast gesproken over het ontwikkelproces van de Switch-versie van de game en wordt ons verzekerd dat er, behalve op grafisch gebied, geen concessies gedaan zijn. Wij zijn in ieder geval heel benieuwd!

Battlefront 2 nieuws: limited edition PS4’s, singleplayertrailer én -gameplay!
Liefhebbers van Star Wars gaan een mooie periode tegemoet. Zowel op game- als op filmgebied staan er grote dingen te gebeuren met de releases van Star Wars: Battlefront 2 en natuurlijk Star Wars Episode 8: The Last Jedi. Beide projecten hebben er alle schijn van nog grootser en beter te worden dan hun voorgangers, en daarmee krijg je mensen natuurlijk in de perfecte mood om hun Star Wars-collecties uit te breiden. En dat kan, met een nieuwe limited edition PS4 Slim of Pro, beide in een speciale kleur en met speciale bestickering. Ziet er goed uit wat ons betreft! Net als de game zelf trouwens, want afgelopen week werd ook onderstaande eerste trailer voor de langverwachte singleplayer campaign vrijgegeven. Alsof dat er nog niet goed genoeg uitzag, kregen we ook nog eens tien minuten gameplay in onze schoot geworpen. Wat ons betreft kan 17 november niet snel genoeg komen, dan ligt Battlefront 2 in de winkels.
EA sluit Visceral Games, brengt Star Wars-game onder bij andere ontwikkelaar
Er was meer nieuws uit het Star Wars-kamp, hoewel misschien wat minder positief. EA heeft besloten om Visceral Games, de studio die bekend is van Dead Space, te sluiten. De ontwikkelaar werkte aan een lineaire, verhalende Star Wars-game die nu ondergebracht wordt bij een andere ontwikkelaar en waarschijnlijk inhoudelijk ook zal gaan veranderen. EA is natuurlijk geen vreemde met betrekking tot het sluiten van studio’s, maar deze hadden we even niet aan zien komen. Helaas zullen we nooit te weten krijgen of dit een goede of slechte keuze zal zijn voor de game, maar wij vinden het in ieder geval eeuwig zonde dat een ontwikkelaar met een dergelijke staat van dienst ‘zomaar’ de deuren moet sluiten.

Nintendo Switch krijgt update; kan nu korte videoclips opnemen en savegames backuppen
Mondjesmaat voegt Nintendo functies toe aan haar nieuwste console. In een nieuwe firmware die sinds afgelopen week online is zitten twee veelgevraagde en langverwachte nieuwe functies. Om te beginnen is het eindelijk mogelijk om je savegames te backuppen en over te zetten naar een andere console. Geen functie die door veel mensen vaak gebruikt zal worden, maar wel iets dat erg goed van pas komt op het moment dat je console ermee uitscheidt. Toffer is dat je vanaf nu de mogelijkheid hebt om videoclips van maximaal dertig seconden te capturen en te delen via social media. Er is echter een grote maar. Nintendo zou Nintendo niet zijn als er een addertje onder het gras zit, en jawel: de mogelijkheid om videofootage te capturen werkt maar bij een select aantal grote (first party) games. In de toekomst moet dit aantal door middel van updates wel snel uitgebreid gaan worden, ook naar third party games. In een later stadium moet het ook mogelijk worden om meer dan dertig seconden aan video op te nemen. Het begin is er in ieder geval. Ook is er ondersteuning voor draadloze headsets toegevoegd, zolang je deze maar met een USB dongel verbindt.

Mass Effect: Andromeda nu in The Vault van EA en Origin Access
De abonnementsservice die EA runt voor haar games op PC en Xbox One is een beetje een ondergesneeuwd kindje; je hoort er weinig over maar stiekem staan er toch wel veel en toffe titels op. En er is er weer eentje bijgekomen: Mass Effect: Andromeda is vanaf nu voor abonnementhouders kosteloos te downloaden. Alsof het nog niet lastig genoeg was om te kiezen wat je wilde spelen met alle aankomende releases…

https://www.youtube.com/watch?v=9YzXuguVgXc

Eerste seizoen Batman: The Telltale Series verschijnt 17 november voor Nintendo Switch
Gezien de vele platformen waarop Telltale haar games uitbrengt, was het een kwestie van tijd voordat een van hun titels naar Nintendo’s Switch zou komen. Op 17 november is het dus zover en verschijnt het eerste seizoen van hun episodische Batman-game voor de hybride console. Naast Batman zal in ieder geval Telltale’s Guardians of the Galaxy nog naar de Switch komen, over andere titels van hen is nog niks bekend, zoals bijvoorbeeld ook het tweede seizoen van Batman.

Ook op GameParty begint het najaar al lekker op gang te komen. Afgelopen week hadden we reviews van Pokkén Tournament DX, Middle-earth: Shadow of War en Picross S. Alvast een voorbode voor het fantastische, met topgames gevulde najaar dat we tegemoet gaan. Daarnaast hadden we natuurlijk onze vaste features. Zo deelde Daan zijn gedachten over lootboxes en vertelde Eefje waarom zij nog steeds Resident Evil 7 speelt.

Dat was ‘em weer voor deze week. We wensen jullie alvast enorm veel plezier met de releases van komende vrijdag, volgende week zondag zien we jullie graag weer voor een nieuwe Up2Date!

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.