Up2Date, 7 september 2014

Up2Date, 7 september 2014

Wederom is er een week voorbij en is het tijd voor een nieuwe Up2Date. Een veelbewogen week. Niet alleen door flink wat nieuws, maar ook omdat er een nieuwe console verschenen is in ons land. Daarom hebben we bij GameParty dan ook niet stilgezeten. Je leest alles in deze Up2Date.

Xbox One officieel gelanceerd
Natuurlijk, we kunnen er niet omheen. De Xbox One is eindelijk te verkrijgen in Nederland. Hoewel het systeem bij menig gameshop al maanden te krijgen was, is het sinds afgelopen vrijdag dat de console officieel via Microsoft in ons land te krijgen is. Next-gen gaat nu ook voor de Xbox-gamers beginnen. Misschien heb jij je console vorig jaar al uit het buitenland gehaald, maar misschien heb je ook gewoon netjes gewacht en staat de console nu net een paar dagen te shinen onder je tv. We verwelkomen de Xbox One dan ook graag in Nederland en wensen je veel plezier met je laatste aankoop!

Sterke live-action trailer voor Destiny

Persoonlijk kan ik niet wachten tot het dinsdag is. Dan verschijnt Destiny. Jaren na de eerste tease richting de game (de titel was al te zien in Halo 3: ODST) is het moment nu eindelijk daar. We kunnen het universum in kaart gaan brengen als echte Guardians. Voor de gelegenheid hebben Activision en 72andSunny samen een trailer ontwikkeld. De trailer, `Become Legend´, is geregisseerd door Hollywood regisseur Joseph Kosinski die onder andere bekend is van de films Oblivion en TRON: Legacy. In de trailer is te zien hoe een Fireteam van Guardians een avontuur beleeft binnen ons zonnestelsel en het moet opnemen tegen vijanden. Dit wil je zien.


https://www.youtube.com/watch?v=9zJg1YQTkWs

Grand Theft Auto V verschijnt echt dit jaar nog

Dit najaar moet Grand Theft Auto V gaan verschijnen voor Xbox One, PlayStation 4 en PC. Toch is het bijzonder stil rondom het project. Er is nog niet eens een exacte release datum bekend. Hierdoor vrezen mensen dat het spel dit jaar niet meer gaat halen, maar dat we pas in 2015 met de titel aan de slag kunnen gaan. Volgens een medewerker van Rockstar hoeven we ons hier echter helemaal geen zorgen over te maken. De game is niet uitgesteld en zal echt gewoon dit jaar nog verschijnen. Alleen wanneer, dat blijft de vraag. Volgens verschillende retailers staat de datum op 14 november. Echter heeft een andere retailer de game weer op de 18e van die maand staan. Rockstar heeft nog geen commentaar gegeven. Het is dus echt even afwachten.

Teenage Mutant Ninja Turtles: Danger of the Ooze onthuld
Activision heeft de eerste details onthuld over de nieuwe game Teenage Mutant Ninja Turtles: Danger of the Ooze. Een avontuur vol actie en sensatie dat het gat dicht tussen seizoen 2 en seizoen 3 van Nickelodeon’s populaire animatieserie. In de game worden klassieke gevechten in 2D en platformspel vermengd met de 3D-effecten uit de tv serie. Teenage Mutant Ninja Turtles: Danger of the Ooze is in ontwikkeling bij WayForward Technologies en komt dit najaar uit op Xbox 360, PlayStation 3 en de Nintendo 3DS. In het spel vind je nieuwe settings, bondgenoten en bedreigingen. De game komt al snel op dreef als Shredder, Tiger Claw en een nieuw leger mutanten de straten van New York onveilig maken en zo Leonardo, Raphael, Donatello en Michelangelo dwingen om in actie te komen. In de uitgebreide, interconnected en non-lineaire wereld van Teenage Mutant Ninja Turtles: Danger of the Ooze loont het om zelf op ontdekking uit te gaan en creatief te denken. Powers, upgrades en apparatuur liggen verspreid door heel New York en het is aan jou om die te verzamelen om zo sterker te worden. Met Dimension X wordt een nieuwe dimensie geopend waar je doorheen kunt trekken. Hoewel de kans groot is dat de game niet interessant is voor mensen ouder dan tien jaar, kijkt de Turtles-fan in mij toch uit naar de titel.

Halo: The Master Chief Collection klinkt goed

We weten dat 343 Industries later dit jaar Halo: The Master Chief Collection brengt. Het spel is een verzameling van Halo: Combat Evolved Anniversary, Halo 2 Anniversary, Halo 3 en Halo 4, inclusief meer dan honderd multiplayer maps. Halo 2 krijgt voor het eerst de Anniversary behandeling, iets wat ervoor zorgt dat de game een flinke grafische upgrade krijgt. Maar hier blijft het niet bij. Ook het geluid krijgt een vernieuwing. Zo is aangekondigd dat Steve Vai, die eerder de gitaarsolo in de Halo 2 Theme speelde, opnieuw terugkeert om zijn bijdrage te leveren aan de soundtrack. Daarnaast heeft de ontwikkelaar een video vrijgegeven waarin het verschil tussen Halo 2 en Halo 2 Anniversary meteen duidelijk gemaakt wordt. Let vooral eens op de nieuwe Sniper Rifle…Met de komst van de Xbox One stond GameParty grotendeels in het teken van Microsoft’s nieuwe console. Iets wat goed terug te zien is in de content die we je deze week voor hebben kunnen schotelen. Zo kon je (opnieuw) aan de slag met recensies van de exclusieve titels zoals Forza Motorsport 5, Halo: Spartan Assault, Titanfall, Killer Instinct, Ryse: Son of Rome en Xbox Fitness. Daarnaast bespraken we de Xbox One-versies van Valiant Hearts: The Great War, Metal Gear Solid: Ground Zeroes, Lego The Hobbit, EA Sports UFC, Battlefield 4 en Diablo III: Reaper of Souls – Ultimate Edition. Mocht het te veel zijn om te lezen, dan hebben we ook een video review voor je klaar staan van Lego The Hobbit en Halo: Spartan Assault. Als laatste qua Xbox-content doken we in de geschiedenis van de console, waarvan je hier het eerste deel kunt lezen. Het tweede deel vind je hier. Dit hebben we aangevuld met een artikel over de beste exclusieve xbox-games ooit, sloten we het tijdperk van de vorige consoles waardig af en keken we uiteraard naar de Xbox One zelf. En als je denkt dat dat het was, dan heb je het mis. Fréderique keek alvast naar Escape Dead Island in haar preview, Kevin liet weten dat Twitch minder belangrijk voor hem is, Lisa W schreef gaf Tales of Xillia 2 een zeer net cijfer en Fabiano keek naar Metro Redux en Plants vs. Zombies: Garden Warfare. Je zou haast zeggen dat we toe zijn aan een week vakantie. Met de komst van Destiny zou dat helemaal niet erg zijn.De Xbox One is hier! Natuurlijk gaan we de aankomende tijd nog flink door met content rondom de nieuwe console en haar games. Maar we vergeten de rest uiteraard niet! Blijf ons dus vooral in de gaten houden!

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.